Violeta Popadić danas je Micka, a noge su joj i dalje za čarape "Udarnik"!

Glumica Lidija Vukićević igraće Marininu drugaricu Micku u seriji "Nemoj da zvocaš". Mogli bismo da kažemo sad da se Lidija nimalo nije promenila od Violete Popadić, da je neviđeno zgodna i da ima noge boli glava, ali uopšte nije akcenat na njenom fizičkom izgledu. Da čujete vi šta Lidija ima da kaže o Violetama, Mickama i majkama sinova. Udahnite duboko jer se njena priča čita u jednom dahu.

.

U seriju "Nemoj da zvocaš" Lidija Vukićević je ušla kao Micka na visokim potpeticama i u kratkoj haljini sa jasnom namerom da rasturi Marinin i Ilijin brak. Kroz crveni karmin, Micka sikće na Iliju i deli savete Marini, uglavnom konstruktivne i to one koje se odnose na ostavljanje zatucanog muža.

- Igram Marininu dobru drugaricu, jednu ženu energičnu, slobodnu, koja voli život, voli provod, voli sve. I tera nju da se razvede zato što živi u podrumu, kako ona to naziva, jer joj je muž zatucan i ne znam šta, a Micka ne priznaje takav način života, smatra da život treba da se živi punim plućima... Mislim da je to i moj prototip ličnosti. Ja ne zagovaram nikakve razvode, ali mislim da život treba da se živi punim plućima, u smislu: sve što vam prija treba da radite.

U "Boljem životu" je još "89. igrala buntovnu, hrabru i beskompromisnu ćerku Gige Popadića, devojku koja je povlačila za to vreme skandalozne poteze. A sve su želji da bude slobodna i da nađe ljubav.

Trideset godina kasnije, lako se uvukla u Mickinu kožu.

- Ne treba bežati od tih uloga i od tog tipa žena koji vam se nametne.. Glumci često greše, kao „neću da igram ovo“. Pa zašto? Dokle god ljudi veruju u vas i misle da vi to možete da iznesete, to treba raditi. To je bila Violeta, to je sad i ova Micka, a to je verovatno sve skopčano sa ličnošću mojom jer sam ja negde po tipu takva osoba. Ne trpim stege i možda mi je iz iskustva lakše da napravim takav lik.

Njen slobodni duh u skladu je sa načinom života, sa žeđu za pokretom, za smehom, za radošću. Izgleda kao bomba i danas, ali njen izgled je najmanje posledica znojenja u teretani.

- Da vam kažem, ja vežbam vrlo malo, uradim sto trbušnajka uveče i to je moje kompletno vežbanje. Radim dosta po kući jer sam pedanterija i volim da mi kuća blista i to je neki vid vežbe. Znači, ne moraju vežbe uvek da budu u teretani, mogu žene lepo da krenu da rade po kući, da vidite kako su to lepe vežbe. Ribam, glancam, šetam kučiće devet puta dnevno... To održavanje i fizičko i psihičko može da bude i iz korisnih stvari. Vežbanje je sve, način života treba da bude zdrav.

Šta vas ispunjava ovog novembra?

- Ovog novembra uglavnom me ispunjava doterivanje kuće. Skoro sam se preselila, inače sam kućevan tip, u horoskopu sam rak, i volim da mi svaki detalj bude lep, da odiše nekim značajem... Sve što stavljam u kuću mora da ima neki značaj, zašto je to tu... Naravno, uvek dragi ljudi, vesela i nasmejana lica koja upoznajem, mada upoznajem i one druge, ali njih brzo zaboravljam.

I sad, mame dečaka, dobro slušajte. Lidija ima dva sina koji su pod njenim rukovodstvom usvojili važna životna pravila. Bez mnogo pompe, naučila ih je važnim lekcijama netipičnim za balkanskog muškarca.

ljubav

Фотографија корисника Lidija Vukićević (@vukiceviclidija) дана

.

- Naučila sam ih da imaju elementarno poštovanje pre svega, prema sebi i prema drugima, da dele, da budu srčani, da sve rade srcem, mada znam da to nije dobro za ovo vreme, ja to znam, ali ja život bez upotrebe tog najznačajnijeg mišića ne smatram životom. Mislim da je najvažnije da budu odgovorni u ljubavi, u svemu... Mislim da sam učinila sve da oni budu samostalni momci koji prijaju svima zato što su vaspitani, zato što su dobronamerni, zato što imaju široku dušu i veliko srce.

I to je to.

U emisiji "60 sekundi" Lidija Vukićević je otkrila gde je bila dok je nije bilo na televiziji.