Saopštenja

KDS Radijus Vektor iz neopravdanih razloga onemogućio praćenje kanala Prve televizije, B92 i Happy TV

Obaveštavamo gledaoce da je jedan od kablovskih operatera, KDS Radijus Vektor iz nerazumljivih i potpuno neopravdanih razloga, od danas onemogućio gledanje domaćih TV kanala Prva, B92 i Happy televizije i zamenio ih sa N1, Grand 1 i Grand 2.
07.08.2017. - 14:18h

I pored višemesečnih napora da se pravno reguliše korišćenje našeg sadržaja po ugledu na sve druge uređene sisteme, bez najave i jednostranom odlukom, KDS Radijus Vektor je uskratio svoje gledaoce za program najgledanijih domaćih emitera u zemlji isključivši ih iz svoje ponude koju su građani već platili.

Za ovakav postupak ne postoji ni jedno zakonsko niti etičko opravdanje, pre svega prema korisnicima paketa KDS Radijus Vektora. Naglašavamo da je program svih nacionalnih televizija besplatan za sve građane Srbije, a kablovski operateri preuzimaju naše kanale i dalje ih prodaju građanima kroz svoje pakete. Naša kuća ulaže maksimalan napor kako bi zaštitila interese gledalaca kao i svoj program koji je izuzetno gledan i tražen.

Pristup programu nacionalne televizije mora da ima svaki građanin Srbije i bilo koji pokušaj da se odgovornost za očigledno izbegavanje uvođenja pravnog i zakonskog odnosa prebaci na emitera, ima jedino za svrhu dovođenje građana u zabludu.

Radijus Vektor ne može da ucenjuje nacionalne emitere i preti korisnicima povećanjem cena

Prva televizija, B92 i Happy televizija i dalje će se boriti za ravnopravan odnos nacionalnih i stranih televizija u ponudi kablovskih distributera. Nacionalni emiteri izdvajaju ogroman novac za proizvodnju lokalnog programa i kupovinu stranog, a sve u cilju da se gledaocima ponudi najbolji i najkvalitetniji besplatni sadržaj.

Gledaoce ćemo obavestiti o daljim odlukama i mogućim promenama. Do tada, naš program publika može da prati preko drugih operatera koji u svojoj ponudi imaju naš sadržaj, a sa kojima imamo regulisan pravni odnos kao i preko antene pomoću set-top- boxa ili TV-a koji ima DVBT2 tehnologiju.