ČETVRTKOM U 20.50 I PETKOM U 21.00

Toma

Serija "Toma" je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa brojnim prijateljima koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

Pored Tome, kroz seriju ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

“Toma” je biografska serija o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i duši.

Serija prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje njegovo lečenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić, koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o njegovoj duši.

Glavne uloge tumače:

Milan Marić kao Toma Zdravković, Tamara Dragičević kao Silvana Armenulić, Petar Benčina kao dr Aleksa Hadžipopović, Andrija Kuzmanović kao Dragan Daković Drda – menadžer i Sanja Marković kao Gordana, Tomina supruga.