Život priča - Da nije imao majku punu razumevanja, ON, nesrećan, neshvaćen, nikada ne bi postao ONA, devojka puna života

Ovo je priča o transrodnom mladiću koji je 19 godina živeo zarobljen u telu dečaka koje je dobio po rodjenju i njegovoj majci koja do detalja govori kako se suočila sa tim da joj je sin transrodna osoba, kako je nosila sa porodicom, malom sredinom i kako danas prihvata da ima kćer, ali da i dalje ima i sina

22.05.2019. - 10:00h

Imam 20 godina. I osećam se jako staro.  To je zato što sam 19 godina živela kako nisam želela.  On me je krio 19 godina. Samo povremeno sam izlazila u svet, iako on nije imao ništa protiv. Suštinski, 19 godina sam se krila. 

On se 19 godina trudio da stekne ljude koji će da je zavoleti i koji će da nastaviti da je vole, jer su njega zavoleli kao ljudsko biće, pa će i nju.

19 godina se on trudio i 19 godina sam ja to želela. Kada smo ostajali sami, sve je bilo divno , iako je on znao da ne treba da je pušta napolje.

19 godina, on je svu svoju energiju, i ceo svoj fokus orijentisao samo na to da me sakrije od svih.

To je izazivalo strašan umor. Bilo je jako naporno. Sve je funkcionisalo preko dana, ali kad bismo nas dvoje ostajali sami, to je bila tuga. Mada je tuga mala reč za to osećanje.

U stvari tuga je bila velika, a i ja i on smo bili mali da se sa njom nosimo.

Zato je i došlo do pokušaja samoubistva. On je pokušao da se ubije, ne ona, ona je puna života.

I danas ga volim. On više ne postoji, ali živi u mom srcu.

U stvari, ja postojim godinu dana.

Sreda, 22. maj u 22.00