Život priča: Čuda su moguća ako se veruje, a majka i ćerka su verovale “u nemoguće”

Jelena Vesković je dete koje je detinjstvo provela na planini Rudniku. Igrala je folklor I trenirala karate I u obe veštine je bila uspešna. Ništa nije ukazivalo na to da će joj se život uskoro promeniti iz korena. Samo jedan ledeni, prazan pogled bio je signal majci da se nešto čudno dešava. Molila je lekare da pregledaju ćerku, da urade analize, ali je za uzvrat dobijala uveravanja da je sve u redu I da fantazira.
01.10.2018. - 13:50h

Ogromnom upornošću je uspela da dete odvede na ispitivanje koje je pokazalo strašnu istinu – Jelena ima tumor na mozgu veličine mandarine, koji hitno mora da se odstrani. Ili je gube. A ako ga uspešno odstrane, neće biti bez posledica – ostaće slepa ili nepokretna.

Tumor je odstranjen, a posledice ostale. Pred roditeljima je bila još teža bitka – kako devojčici od 14 godina reći da možda nikada više neće stati na noge, da će biti u kolicima do kraja života….


Neće joj to ni reći, jer su rešili da veruju u ono što je rekao doktor, da postoji mala šansa da uz veliki trud i rad jednom možda ustane i napravi nekoliko koraka. Uz godine nadljudskog napora, snage, volje i vere, Jelena je danas samostalno na svojim nogama. I ne samo to: vratila se karateu i već godinama osvaja medalje. Nezaustavljiva je, neustrašiva i veliki borac. I ogromna inspiracija svima koji veruju da su čuda moguća. Jer, Jelena je dokaz da jesu.

Sreda, 3. oktobar u 22:00