Nećete verovati - Subota, 14. decembar - Čudesna mašina iz Gruže i čudesna viljamovka sa Jelice

U novom izdanju emisije "Nećete verovati" gledaćete sledeće priče:

14.12.2019. - 06:08h
Čudna mašina
Čudna mašinafoto: gzs

Zoran Žunja iz ravne Gruže mogao bi postati novi Henri Ford. Naime, on je nećete verovati konstruisao vozilo sa kojim krstari krajem, a vožnja ga ne košta skoro ništa jer koristi gorivo za koje gotovo i da ne treba benzinska pumpa. Zoranov izum se pokreće uz pomoć vazduha i vode, a do sada je uspeo da razvije brzinu od 80 kilometara na sat, što priznaćete nije malo za jednu mašinu sastavljenu od delova sa otpada.

A Žika Nikolić poznati televizijski voditelj želeo je da bude pop, zatim harmonikaš, postao profesor a radi kao novinar. Malo je poznato da je bio izuzetan đak i jedini u tri opštine (Trstenik, Кraljevo i Кruševac) koji je dva razreda Gimnazije završio za jednu godinu. Svake godine u svom rednom selu Jasikovica organizuje svoju vrsnu „Šarenicu” koja je praznik za nekoliko okolnih sela.

Omiljeno voće Dragačevca Borka Кaradžića je kruška i to ne obična, već viljamovka. Ali najmanje je koristi u svežem stanju, a bogami najviše prepečenu flaširanu. Šest hiljada stabala ima ovaj vredni dragačevski seljak, i baš ovih dana kad presneži po brdima, iz njegove kačare se vije gust dim. Teško do Božića da sve ispeče, veliki je to posao, ali i zadovoljstvo. I ne samo za njega već i za prolaznike, jer malo ko napušta kačaru a da nije nasmejan il` ne traži pomoć prijatelja.