Radna akcija sa Tamarom - Sreda, 13. mart - Pomoć porodici iz Mrčajevaca

Porodica Lalević poreklom je iz Crne Gore, a doselila se u Mrčajevce. Roditelji Milo i Tanja, ćerke Aleksandra (4) i A 5) čekaju petog člana porodice koji je na putu.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

Milo Lalević radi kao konobar u lokalnoj pečenjari i od toga izdržava svoju porodicu. Sa suprugom se u Mrčajevce doselio iz Crne Gore i kupio skromnu kuću. Glavni razlog selidbe je stalna medicinska nega koja je potrebna mlađoj ćerkici kojoj je na rođenju odstranjen bubreg. Aleksandra ne govori i ne hoda, a procene lekara su da je mentalno dostigla razvoj deteta od šest meseci i da su prognoze da se njeno stanje neće poboljšati.

Majka Tanja ne radi, brine se o deci, posebno o ćerkici kojoj je potrebna celodnevna nega.

Ekipa emisije "Radna akcija sa Tamarom" u potpunosti je renovirala dom u kom će uskoro na svet doći peti član ove porodice. Urađena je kompletna fasada i termoizolacija. Postavljeni su novi oluci. Unutrašnjost doma je potpuno promenjena, a kuća je opremljena novim nameštajem i tehnikom. Postavljena su dva grejna tela kako bi čitava kuća bila topla.

U neposrednoj blizini njihovog doma, posetili smo skolu jahanja kako bi Aleksandra učila da jaše.

Mrčajevci su poznati po pečenju, zbog čega smo obišli nekoliko. Takođe smo pripremali još jedan specijalitet ovog kraja - kupus sa mesom.