Radna akcija sa Tamarom - Novu sezonu otvaramo u selu Medveđa, gde živi skromna i vredna porodica sa troje male dece

Aleksandar Topalović i Verica Palurević su roditelji troje dece. Mihaila (7) i blizanaca Nikole i Đorđa (5). Ova skromna i vredna porodca živi u selu Medveđa nadomak Trstenika.

.

Majka Verica nije zaposlena, brine o deci i domu dok otac Aleksandar nadniči u selu kako bi prehranio porodicu. Blizanci Nikola i Đorđe boluju od bronhitisa, a vlaga u kući deci pogoršava već narušeno zdravlje.

Kuća je stara i problemi na kući su voda, vlaga i struja.

Ekipa emisije Radna akcija sa Tamarom je uz pomoć lokalne samouprave uradila fasadu, termoizolaciju tako da će kuća biti zaštićena od vlage. Unutrašnji zidovi su sanirani, kupatilo i kuhinja kompletno renovirani a prostorije u kući reorganizovane kako bi mališanima bilo udobno i toplo.

Iskoristili smo blizinu Vrnjačke banje, da dečake upišemo u školu plivanja. Zajedno sa porodicom smo išli i na trening fudbala gde dečaci takođe žele da treniraju. Sa porodicom smo obišli i školu koju pohađaju.

Protojerej Danijel, paroh Ljubostinjski, razgovarao je sa porodicom u manastiru Ljubostinja, i pozeleo sreću u novom domu.

Prvu epizodu nove sezone "Radne akcije s Tamarom", gledajte u sredu, 6. marta u 20.50.