Jutro - Sreda, 13. januar - Kakve kontrole rade oni koji planiraju da prime vakcinu? Da li im se rade PCR testovi?

U novom Jutru gledaćete:

Šta treba proveriti pre primanja vakcine?, foto: Depositphots/SSilver
Šta treba proveriti pre primanja vakcine?, foto: Depositphots/SSilver
.

1. AKTUELNO

Večeras dočekujemo Srpsku Novu godinu. Očekuju li žurke na tajnim lokacijama? Da li je zbog toga pojačana kontrola? To će nam reći Darko Glavaš, gradski sekretar za vanredne situacije.
((SRPSKA NOVA GODINA))

2. PRELISTAVANJE

Vojska Srbije angažovana da pomogne ljudima u pojedinim opštinama! Poplave se umiruju, ali sezona izlivanja reka tek nam predstoji. Da li će brane i nasipi izdržati? Može li sneg iznenaditi „Srbijavode“ kao što iznenadi putare? Pitaćemo direktora tog preduzeća Gorana Puzovića.
((POPLAVE, KRAJ ILI TEK POČETAK))

3. TEMA JUTRA

Aleksandar Kavčić, naučnik, inženjer i profesor na Karnegi Melon Univerzitetu, tužio je i dobio na sudu kompaniju Marvel! Kako je postao milioner? To će nam reći uživo u studiju Prve. Zahvaljujući njegovoj fondaciji svi osnovci u Srbiji moći će da imaju besplatne udžbenike. Objasniće nam i koji udžbenici su dostupni od juče, a koji će tek biti i kako mogu da se preuzmu? Pitaćemo ga i kako da unapredimo naš obrazovni sistem.
((SVETSKI, A NAŠ!))

4. U FOKUSU

Kakve kontrole rade oni koji planiraju da prime vakcinu? Da li im se rade PCR testovi? Da li raste broj ljudi koji su ponovo zaraženi, iako su već preležali koronu pre nekoliko meseci? Naš gost je dr Srđa Janković, imunolog i član kriznog štaba. Pitaćemo ga i da li nove varijante virusa mogu uticati na lažno negativne rezultate PCR testova kao što tvrdi Američka uprava za hranu i lekove.
((ŠTA TREBA PROVERITI PRE PRIMANJA VAKCINE?))

5. ČOVECE NE LJUTI SE

Ranio je jednog od lopova koji su pokušali da mu opljačkaju radnju i dobio godinu dana kućnog zatvora. Kaže da pljačkasi sada tuže njega i traže da im plati dva miliona dinara za naknadu štete. Hranislav Dimitrijević iz Kraljeva, biće sa nama ovog jutra, da nam ispriča svoju priču.
(((N)I KRIV, (N)I DUŽAN))

6. EKSKLUZIVNO

On je Brazilu dao gol i Srbiju odveo na krov sveta. Danas je fudbaler Hetafea i standardni igrač A reprezentacije. Iz snegom zavejanog Madrida javiće nam se Nemanja Maksimović.
((STANDARDNO ODLIČAN))

7. SVI PRIČAJU O

Upoznaćete Teodoru Stojilković, mladu devojku iz Bujanovca koja je snagom svoje volje uspela što nijednom studentu u Evropi nije! Na prestižnom Univerzitetu u Francuskoj dobila je punu stipendiju, a Teodora će nam ispričati kako je išao taj put od Bujanovca do daleke Francuske.
((PRIČA ZA PONOS I PRIMER! ))

8. ZABAVA

Posle izuzetno uspešnog live stream-a predstave "Kad su cvetale tikve" usledio je kratak predah tokom praznika, ali eto njega u novim predstavama! Glumac Miodrag Radonjić pričaće nam o predstavi BDP-a "Bal", čija premijera je zakazana za tačno mesec dana!
((POZORIŠTE ŽIVI I ŽIVEĆE!))

9. ZABAVA

Lepa, talentovana pa i romantična kao prava Julija - pevačica Julija polako krči svoj put na muzičkoj sceni. Posle pesme "Još te ima" priprema nešto novo! O čemu se radi saznaćemo od nje, a naše Jutro ulepšaće i svojim glasom!
((MAGIČNA JULIJA))​