Jutro - Petak, 23. oktobar - Korona se zahuktava, a sezona slava tek počinje: Šta kažu lekari, a šta SPC?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

foto: Prva TV
foto: Prva TV

1. AKTUELNO
Počinje sezona slava. Zbog opasnosti od korona virusa trebalo bi da na njima bude što manje gostiju, tako glase saveti lekara. Šta na sve to kaže Srpska pravoslavna crkva? To će nam reći sveštenik, Arsenije Arsenijević, starešina Vaznesenjske crkve.

2. PRELISTAVANJE
Da li će partije i koalicije koje čine novu koncentracionu Vladu Srbije biti na jednoj listi na opštim izborima 2022. Ali i zašto u šest proklamovanih ciljeva nove vlade nema medija, i šta bi im kao predsednik strukovnog udruženja sugerisao, razgovaramo sa Vladimirom Radomirovićem, predsednikom UNS-a.

3. U FOKUSU
Od imamovog unuka, preko muftije, potom verskog lidera koji državi staje na crtu, do političara koji nudi pomirenje, pa do potpredsednika parlamenta te iste države. Gost Jutra Prve je Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja.

4. KO JE U PRAVU
"Homoseksualci imaju pravo da budu deo porodice. Oni su deca Boga", rekao je Papa Franja. O istopolnim partnerskim zajednicama i njihovom zakonskom regulisanju debatujemo sa pravnikom Filipom Živanovićem, kolumnistom Pečata i politikologom Nikolom Parunom, kolumnistom portala Talas.rs.

5. ČOVEČE NE LJUTI SE
Kad je bio dete nisu ga primili u muzičku školu, a on danas ima svoju. Otišao je u svet sa 300 maraka, a vratio se sa diplomom prestižne muzičke akademije. Danas poznati muzičari snimaju njegove kompozicije. Kako je siromašni dečak kome su rekli da nije talentovan stigao do Berlinske Filharmonije? Odgovor na ovo pitanje zna naš gost Dejan Jovanović, on je solista i kompozitor.

6. ZABAVA
Na sceni Beogradskog dramskog pozorišta večeras će biti odigrana pretpremijera predstave ,,Čitač'' ! Premijera je zakazana za sutra, a tim povodom sa nama u studiju ovog jutra su glumci Milica Zarić i Ivan Tomić!

7. ZABAVA
Sa njima su dobar provod i vrhunska atmosfera zagarantovani! Ovog jutra razmrdaće i nas u studiju i vas kraj ekrana! Naši gosti - Magla bend!