Jutro - Četvrtak, 17. mart - Gošća: Ana Đurić Konstrakta

U najnovijem izdanju emisije, gledaćete:

.

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Zbog čega su nam juče požuteli automobili? ''Krvava kiša'' ili ''žuta kiša'', stigla je do nas i Evrope snažnim jugozapadnim visinskim strujanjima koja su odgovorna za prenos velikih količina čestica pustinjskog peska iz Sahare. Zbog ove pojave, došlo je i do povećanog zagađenja vazduha. Kada će proći ciklus saharske kiše i kako treba da postupamo u ovoj situaciji, objasniće nam Goran Mihajlović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
(( SAHARA NAD SRBIJOM))

U FOKUSU
Ukrajina pristaje na neku vrstu demilitarizacije, ali NATO sprema zaoštravanje prema Rusiji. Hoće li slanje mirovne misije u Ukrajinu biti prethodnica za NATO trupe u toj zemlji? To su pitanja za generala u penziji Božidara Sforcu.
((ŠTA ĆE OSTATI OD UKRAJINSKE VOJSKE?))

PRELISTAVANJE
Osamnaest godina od pogroma nad Srbima. Sa Kosova i Metohije tada proterano blizu 4000 Srba. Šta je predhodilo tom 17. martu, a šta ni danas nije razjašnjeno? Gosti jutra Veljko Odalović, predsednik komisije za nestala lica i Boris Tadić lider SDS-a koji je 2004. bio na mestu Ministra odbrane.
((GODIŠNJICA POGROMA))

AKTUELNO
Hoće li nam gorivo ponovo poskupeti ili pojeftiniti? Barel nafte je za nekoliko dana pao sa 130 dolara na 100. Koliko vrednost nafte na svetskom tržištu utiče i na cene u Srbiji? Da li aktuelan pad cene barela u svetu znači da već sutra u 15 sati nećemo imati poskupljenje goriva? Na ova pitanja, odgovoriće nam Tomislav Mićović i Nebojša Atanacković.

IZBORI 2022.
Kakvu infrastrukturu planira za Sandžak? Može li biti pomirenja unutar islamske zajednice? O tome će nam govoriti predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.
((MUFTIJIN AMANET))

SVI PRIČAJU O...
Kako je nastala pesma koja će predstavljati Srbiju na Eurosongu? Da li će naša predstavnica na muzičkom takmičenju pevati na srpskom ali i da li će menjati nastup? Gost "Jutra "Ana Đurić Konstrakta.
(("UMETNICA MORA BITI ZDRAVA"))