Jutro - Nedelja, 11. jul - Kod koga komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila mogu izazvati teške posledice, pa i smrt?

U današnjem izdanju emisije gledaćete:

Marija Savić Stamenić, foto: Prva Tv
Marija Savić Stamenić, foto: Prva Tv
.

1. PRELISTAVANJE

Naslove u dnevnoj štampi prelistavamo sa Jakšom Šćekićem i Nebojšom Krstićem.

2. TEMA NEDELJE
Kako Beograd odgovara na poruke iz Prištine da bi Srbija trebalo da padne na kolena? Strahuje li od mogućih sukoba na Kosmetu? Zašto su poruke Dritana Abazovića za nju i smešne i tužne? Kolike će biti plate i penzije do kraja ovog mandata Vlade? Kada se očekuju izbori a kada konačan dogovor vlasti i opozicije oko izbornih uslova? To su neka od pitanja za gošću Jutra - predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.

3. AKTUELNO
Od umora i malaksalosti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Kome najviše smetaju tropske temperature? Kako utiču na pritisak? Šta može da bude signal da se hitno javimo lekaru? Kako da pripremimo srce za ulazak u vodu na kupalištima? Naš gost je kardiolog dr Dejan Simeunović.

4. U FOKUSU
Virus Zapadnog Nila ponovo je registrovan u Srbiji. Koji komarci ga prenose? Gde ih najviše ima? Kod koga može da izazove teške posledice pa i smrt? To če nam reći dekan Biološkog fakulteta, profesor Željko Tomanović.

5. SVI PRIČAJU O
NI Evropsko prvenstvo u fudbalu ni Olimpijske igre u muškoj košarci. Zašto nismo uspeli da se plasiramo na najvažnija takmičenja? Ostavljaju li naši sportisti srce na terenu kada igraju za svoju zemlju? Imamo li mi od njih prevelika očekivanja? Da li je nacionalni dres svetinja? Gosti jutra su Žarko Paspalj i Ljubinko Drulović!

6. ZABAVA
Snimak njegovog poslednjeg nastupa pogledalo je više od milion ljudi. Aleksandar Misojčić peva nam za kraj Jutra.