Jutro - Četvrtak, 8. jul - Da li treba da strahujemo od mutiranog virusa ili od nedovoljnog broja vakcinisanih?

U današnjem izdanju "Jutra" gledaćete:

korona virus, foto: Hananeko_Studio/Shutterstock
korona virus, foto: Hananeko_Studio/Shutterstock
.

U FOKUSU
Dok ste vi na letovanju, lopovi rade punom parom. Kako da zaštitite svoj stan da ga ne obiju pre nego što se vratite s mora?
((LETO - SEZONA PROVALA))

ČOVEČE, NE LJUTI SE
Suše i požari haraće jugom Evrope i Balkanom, poljoprivredne kulture će odumirati, nećemo imati šta ni da jedemo ni da pijemo, vrelina će ubijati stotinu hiljada Evropljana godišnje i teraće nas na samoubistva i nasilje nad najbližima. Koliko smo blizu ispunjenja tih crnih slutnji naučnika?
((PRETE PAKLENE VRUĆINE))

7 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO 2 PEŠAKA
Vozač koji je, zbog neprilagođene brzine, ubio dete i muškarca u Nišu osuđen je na sedam godina zatvora. O kazni za bahatu vožnju razgovaramo ovog jutra.
((PORODICE STRADALIH NEZADOVOLJNE PRESUDOM))

PRELISTAVANJE
Druga runda međustranačkog dijaloga vlasti i opozicije uz posredstvo evroparlamentaraca. Da li su stranke na dobrom putu do kompromisa? Gosti jutra narodni poslanici Sandra Božić i Vladan Glišić.
((DRUGA RUNDA))

TEMA JUTRA
Koliko su najstariji građani Srbije sigurni kada odu u starački dom? Ko garantuje dobar tretman, negu i poštovanje?U jutarnjem programu govori Snežana Pantelić čija majka je umrla u jednom privatnom staračkom domu.
((POSEBAN TRETMAN))

AKTUELNO
Hoće li turistička privreda Srbije ovog leta dobro zaraditi? Koliko su zainteresovani domaći turisti a šta očekujemo od od onih koji ostaju nekoliko dana čekajući let za Istok ili Zapad? Šta će nam doneti ukidanje rominga u zemljama Zapadnog Balkana pitamo ministarku turizma Tatjanu Matić.
((NEMA KARANTINSKOG TURIZMA))

NA PRAGU NOVE EPIDEMIJE
Novi talas epidemije nam ne gine, već na jesen. Da li treba da strahujemo od onoga što nosi mutirani virus ili od nedovoljnog broja vakcinisanih, pitaćemo Dr Predraga Kona.
((DELTA SOJ))

SVI PRIČAJU O...
Ako na društvenim mrežama objavite fotografiju koju ste prethodno obradili, a to ne napišete, u Norveškoj ćete morati da platite kaznu. U kakvoj vezi je gledanje idealnih slika sa depresijom? Koga to najviše pogađa i zašto?
Naše gošće su Aleksandra Đurić, psihoterapeut i Jelena Dimitrijević, influenserka koja objavljuje svoje slike i pre i posle fotošopa.
(( KAZNE ZA ULEPŠAVANJE? ))

ZABAVA
Zvezda u usponu, komponuje od tinejdžerskih dana, Fakultet završio sa prosekom 9,9 , napisao pesmu za Evroviziju, a sada stvara i za svoju karijeru. Nemanja Antonić je naš gost i peva nam za kraj.
((NEIMAR ZA LJUBAV))​