Jutro - Ponedeljak, 28. jun - Hoće li biti adekvatnog odgovora na jesen ukoliko Delta soj stigne u Srbiju?

U najnovijem izdanju emisije, gledaćete:

Ilustracija, foto: Jarun Ontakrai/Shutterstock
Ilustracija, foto: Jarun Ontakrai/Shutterstock
.

U FOKUSU
Koji su najplemenitiji podvizi i ljudi koji su se istakli u prošloj godini? Kako će teći dodela nagrada u organizaciji Večernjih novosti? O tome govori novinarka Jelena Matijević.
((HRABRI I HUMANI))

ČOVEČE NE LJUTI SE
Kakva je razlika izneđu jogurta i kiselog mleka? Kako utiču na organizam i kojoj namirnici lekari daju prednost, pitamo dr Vojislava Perišića.
((DOBRE BAKTERIJE))

VIDOVDAN U SRPSKOJ ISTORIJI
Kako je Vidovdan obeležio istoriju srpskog naroda?Zašto je bitka na Kosovu prerasla u mit i ugaoni kamen nacionalnog bića? Da li je za potičare ili građane važnija simbolika tog dana, pitamo istoričara Nemanju Damnjanovića.
((ZAPISANO U KAMENU))

PRELISTAVANJE
Srbija ima ZLATNE košarkašice. Da li su nam sada porasli apetiti i za Olimpijske igre koje počinju za mesec dana?O tome i drugim važnim događajima u prelistavanju štampe govore Dušan Vukajlović i Miloš Šaranović.
((PONOS))

TEMA JUTRA
Na današnji dan 2001. godine bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije izručen je Haškom tribunalu. Kako predaju Miloševića tumači danas, da li posle dve decenije vidi nešto što tada nije, pitaćemo Milutina Mrkonjića.
((VIDOVDAN PRE 20 GODINA))

AKTUELNO
Hoće li biti adekvatnog odgovora na jesen ukoliko Delta soj stigne u Srbiju? Kakva je priroda sojeva koji se javljaju širom sveta i da li ćemo svake godine morati da se vakcinišemo? O tome razgovaramo sa virusologom Milankom Šeklerom.
((GDE JE OPTIMIZAM))

SVI PRIČAJU O...
Nastupio je pod rednim brojem 13 i uspeo. 21-godišnji Mahir MulalIć pobednik takmičenja “Zvezde Granda” biće naš gost.
((136.425 SMS GLASOVA))

ZABAVA
2019. proglašen je najboljim džez pijanistom na svetu. Vasil Hadžimanov biće naš gost. Zajedno ćemo najaviti prvi “Džez in the garden” u Botaničkoj bašti “Jevremovac.
((DŽEZ NA OTVORENOM))

ZABAVA
Uz svoju prepoznatljivu muziku,sa Balaševićevim zvukom, novosadski trio setno pominje naslove, Đoletove junake i čuva uspomenu novom pesmom “Panonskom mornaru”. Frajle nam pevaju za kraj.
((ŠACO, BRACO))