Jutro - Subota, 20. mart - Ko i kada dobija pomoć od države?

U novom Jutru gledaćete:

Ko i kada dobija pomoć od države?, foto: Depositphotos/librakv
Ko i kada dobija pomoć od države?, foto: Depositphotos/librakv
.

PRELISTAVANJE
Za jedne vest, za druge laž. Za jedne argumentovana kritika, za druge brutalna uvreda. Oko čega su u nedelji za nama ratovali srpski mediji? Na čemu se zasniva novinarstvo u Srbiji? Na činjenicama ili na lažnim vestima? Dok prelistavamo štampu i o tome razgovaramo sa Ljiljanom Smajlović i Željkom Bodrožićem.

TEMA JUTRA
Ko i kada dobija pomoć od države? Koliko nezaposlenih će dobiti dodatnih 60 evra? Šta mogu da očekuju oni koji su najviše pogođeni merama? Na naša i vaša pitanja odgovara ministar finansija Siniša Mali. Pitaćemo ga i čija će imovina biti pod lupom u narednim mesecima i šta je istina u vezi sa slučajem Mauricijus?

AKTUELNO
Najmanje tri osobe koje su bile na merama i pod policijskom pratnjom ubijene su u poslednjih nekoliko godina. Dva kriminalca i jedan advokat. Takvih slučajeva bilo je i ranije. Ko je za to mogao a ko morao da zna? Šta otkrivaju nova saznanja i iskazi u procesu protiv mafije?

U FOKUSU
Da bi se doneo Zakon o istopolnim zajednicama mora da se promeni i Zakon o diskriminaciji. Šta će sve zbog toga uskoro da bude zabranjeno? Mogu li vakcinisani da imaju veća prava od onih koji to nisu? To su neka od pitanja za poverenicu Brankicu Janković.

SVI PRIČAJU O..
Proleće su nam ove godine, umesto ljubičica, nagovestile snežne pahulje. Kada ćemo kanačno moći da uživamo u najlepšem godišnjem dobu koje počinje danas? Kome promene vremana najviše štete? To pitamo doktorku Nadu Macuru i meteorologa Nedeljka Todorovića.