Jutro - Sreda, 24. februar - Broj preloma u porastu je u celom svetu. Kako na to utiče izuzetno nizak nivo vitamina D?

U najnovijem izdanju emisije, gledaćete:

.

1. U FOKUSU
Šta predstavlja projekat "Rio Tinta" na reci Jadar? Da li je to opasnost od zagađenja koje bi stiglo sve do Dunava? Ili šansa da Teslin narod konkuriše "Tesli", najslavnijem električnom automobilu na svetu? To ćemo pitati Vesnu Prodanović, direktorku kompanije "Rio Sava eksplorejšn".
((MOŽE LI SE DO "ZLATA" BEZ OTROVA))

2. ČOVEČE, NE LJUTI SE
Kako se jedna Srpkinja sa više doktorata našla na listi tri najuticajnije naučnice na svetu? Koji su to koraci koje je napravila u oviru nuklearnih nauka? Gošća jutra dr Željka Antić.
((PRIZNANJE UMESTO CVEĆA))

3. IZBOR PATRIJARHA
Kako u Srbiji deluju i rade najvažnije verske zajednice? Da li izbor novog patrijarha znači i početak početak saradnje među predstavnicima drugih koncesija? Gosti Jutra su Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i rabin Jevrejske zajednice u Srbiji Isak Asijel.
((VEROVANJE I PRAŠTANJE))

4. PRELISTAVANJE
Najvažnije naslove prelistavamo i o najaktuelnijim događajima razgovaramo sa politikologom Nikolom Parunom i programskim direktorom CESID-a Bojanom Klačarom.
((KAD ĆE NASLOV BEZ KORONE?))

5. TEMA JUTRA
Broj preloma u porastu je u celom svetu. Kako na to utiče izuzetno nizak nivo vitamina D koji često imaju oboleli od korone. Šta možemo da uradimo? Koliko redovno i šta tačno treba da kontrolišemo? Šta je D Dimer i zašto je važan? To zna ​Prof. dr Marina Nikolić Đurović, endokrinolog. Ona je naša gošća.
((PRELOMI ZBOG NEDOSTATKA VITAMINA D?))

6. AKTUELNO
Za Šta je Crvena Zvezda sposobna sutra na San Siru protiv Milana? Može li veliko ime kakvo je Piksi da konačno podigne srpski reprezentativni fudbal? I zašto nacija toliko očekuje od klubova i reprezentacije iako ih rezultati redovno demantuju? Naši gosti su Dušan Dule Savić i i Ljubinko Drulović.
((ZVEZDA. KOCKASTA LOPTA. I PIKSI.))

7. KNJIGA PUSTO TURSKO
Da li su reči poput odžak, sudžuk, baksuz, ljubav prema muzici, trgovina, turizam i investicije nešto što povezuje Srbiju i Tursku. Može li se uticaj na privrede u regionu, a vojno učešće u Nagorno Karabahu i Siriji i meka moć u Libiji, pripisati tradiciji Osmanskog carstva? O knjizi „Pusto tursko“ govori autor, akademik prof.dr Darko Tanasković.
((ŽAL ZA OSVAJANJEM))

8. SVI PRIČAJU O...
Broj zaraženih skače u mnogim gradovima u Srbiji! Treba zatvoriti ugostiteljske objekte u mestima gde je ogroman broj zaraženih. To kaže profesor doktor Branislav Tiodorović, član kriznog štaba za borbu protiv korone. Posle sednice kriznog štaba dolazi pravo u naš studio pa ćemo od njega čuti, hoće li i kada biti pooštravanja mera.
((DA LI NAS OČEKUJE NOVO ZATVARANJE?))

9. ZABAVA
O kabareu u kojem igra s Borisom Pingovićem, o drugim njegovim ulogama, Đorđu Balaševiću i "Dari iz Jasenovca" pričaćemo s glumcem Nebojšom Dugalićem.
((DA, TO SU BILI DANI))

10. ZABAVA
Za kraj nam dolazi pevačica Aleksandra Tadić Cipka.
((VESNA ZMIJANAC KAO UZOR))​