Jutro - Četvrtak, 4. februar - Zašto se filmovi o srpskim stradanjima smatraju nacionalističkom propagandom?

U novom Jutru gledaćete: 

03.02.2021. - 22:00h
Dobro jutro!
Dobro jutro!foto: Prva

1. ČOVEČE NE LJUTI SE
Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv raka. Sa prof. dr Jankom Samardžićem osvrnućemo se na brojke, koje rastu svake godine.
((APEL ZA PREVENCIJU))

2. PRELISTAVANJE
U današnjem prelistavanju razgovaramo sa Borislavom Miljanovićem. Pored najaktuelnijih naslova, bavićemo se nestankom petnaestogodišnjeg Dragana iz Pančeva, ali i zaštitom najmlađih na internetu i društvenim mrežama. Takođe, osvrnućemo se i na jučerašnji razgovor predsednika Srbije Aleksandara Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
((OD PANČEVA DO MOSKVE. I NAZAD...))

3. SPORT

4. TEMA JUTRA
Beograđani će uskoro imati prilike da biraju dizajn metroa, čiji se početak izgradnje očekuje krajem godine. O tome ovog jutra pričamo sa ministrom Tomislavom Momirovićem.
((METRO 2028.))

5. KO JE U PRAVU
Ninova nagrada je i ove godine preživela minsko polje i ostala u komadu. Da li je bojkot pisaca postao već normalna scenografija u pripremi dodele, da li je ZA opravdano koliko i PROTIV, pitamo književnike Igora Marojevića i Anu Dević Vučković.
((NINOVA NAGRADA?!))

6. 100 NAJVEĆIH
„Moramo napred“, ovogodišnji je slogan projekta „100 najvećih u Srbiji“, koji je kao regionalni pristup podrške razvoju preduzeća, pokrenut i u susednim zemljama. Da li je budućnost regiona upravo u ekonomskoj saradnji, pitamo tri direktorke projekta u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
((BUDUĆNOST REGIONA))

7. SVI PRIČAJU O...
Zašto se filmovi o srpskim stradanjima smatraju nacionalističkom propagandom? Zašto sećanje na srpske žrtve nije časna, već upitna namera? To je samo jedno od pitanja za našu gošću, Maju Gojković, ministarku kulture i informisanja.
((HRABRO KA OSKARU))

8. ZABAVA
Nedavno su oboje preležali koronu. Sada su dobro i spremni kreću u susret poslovnim i porodičnim izazovima koji ih očekuju. Gosti jutra su Danijela i Stefan Buzurović!
((SA BUZUROVIĆIMA))

9. ZABAVA
Diznijevi crtaći propagiraju diskriminaciju. A šta je sa našim pesmama koje svi rado pevamo? Na ovu temu pričamo sa Kostom Perovićem.
((PRETERIVANJE ILI REALNOST?))​