Jutro - Petak, 31. jul - Kakva će nam biti naredna školska godina: Realna ili virtuelna?

Dobro jutro Srbijo! U današnjem Jutru gledaćete:

Kakva će nam biti naredna školska godina?, foto: Depositphotos
Kakva će nam biti naredna školska godina?, foto: Depositphotos
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Turističke sezone za Srbe ove sezone gotovo da nema. Kratak je spisak zemalja gde građani Srbije mogu da putuju bez PCR testa i karantina. Da li će se nešto promeniti do kraja sezone pitamo Alksandra Seničića, direktora Jute.
KORONA ODMOR

PRELISTAVANJE
2. Kovid 19 ne silazi sa naslovnih strana svetskih medija. Tako je i u Srbiji. Broj zaraženih padaće dugo i veoma sporo. Saznanja o korona virusu menjaju se iz dana u dan. Podaci iz najnovije svetske studije otkrivau da korona izaziva sterilitet i kod žena i kod muškaraca. Vakcine stižu u novembru. To su neke od priča iz današnjih novina koje komentarišemo sa Danijelom Davidov Keser.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Skandal potresa Svetsku kuću fudbala! Švajcarski specijalni tužilac pokrenuo je krivični postupak protiv predsednika FIFA Đanija Infantina. Prvi čovek svetskog fudbala se sumnjiči da je korupcijom sprečio tužioca da vodi poštenu istragu o sumnjivom poslovanju FIFA.
U FIFA NIŠTA NOVO

TEMA JUTRA
4. Red kiše, red sunca. Na snazi je narandžasti meteoalarm ali ne zbog padavina već zbog visokih temperatura. Kako objasniti ovako nagle promene, da li je priroda promenila ćud?
TROPSKE TEMPERATURE

AKTUELNO
5. Kakva će nam biti naredna školska godina? Realna ili virtuelna? Da li će pandemija izazvana korona virusom roditeljima doneti još jednu dilemu: da decu šalju u škole ili da od njih prave male studente? To su samo neka od pitanja za ministr a prosvete Mladena Šarčevića
ŠKOLA U DOBA KORONE

SVI PRIČAJU O
6. Sutra se obeležava stetski dan borbe protiv raka pluća. U Srbiji od ove bolesti oboli oko 6.000 ljudi, a umre više od 4.500. Da li novi inovativni lekovi mogu da smanje ovu brojku i kako da na vreme prepoznamo simtome u doba korone? To pitamo prof. dr Violetu Mihailović Vučinić, direktorku Klinike za pulmologiju KCS i Olju Ćorović, iz Udruženja "Punim plućima".
PUT PROMENE

ZABAVA
7. Zbirka priča inspirisana Borisom Pekićem.Povodom 90 godina od rođenja slavnog pisca 16 autora su napisali svoje priče inspirisani delima slavnog srpskog pisca. Dvojica su i naši gosti. Vule Žurić i Đorđe Bajić.
PRE VREMENA ČUDA​