Jutro - Ponedeljak, 8. jun - Da li je joga samo obična vežba protiv stresa ili "konkurentska" religija?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Zašto crkva ne odobrava jogu?, foto: Depositphotos/elnariz
Zašto crkva ne odobrava jogu?, foto: Depositphotos/elnariz
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Počela je sezona renoviranja stanova. Za koje radove je potrebna dozvola, kada majstori zbog kućnog reda moraju na pauzu? Ko nekažnjeno može da pravi buku? To pitamo Ljubišu Banovačkog, predsednika Udruženja profesionalnih upravnika Beograda.
DECIBELI

PRELISTAVANJE
2. Bura oko Desanke Maksimović se ne stišava. Da li je zbirka poezije "Tražim pomilovanje" za 3. i 4. rezred srednje škole izbačena namerno ili je to "greška"? Zašto ministar Šarčević tvrdi da odluka Zavoda za unapređenje nastave o izbacivanju Desanke, koja je objavljena u Službenom glasniku, nije konačna? Ko donosi odluke o izmenama školskog programa? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Dejanom Miljić Subić, iz Zavoda i prof. Bojanom Đorđevićem, sa Filološkog fakulteta.
SRAMOTA

SPORT
3. Fudbalska Liga šampiona po uzoru na košarku. Završni turnir osam najboljih timova igraće se u Lisabonu, a postoji šansa da bude i publike na stadionu.
KAO NIKADA RANIJE

TEMA JUTRA
4. Jogi nije mesto u "životu hrišćana". Poza u obliku obrnutog latiničnog slova V, pozdrav suncu i ostale joga vežbe su „apsolutno nespojive" za verom Hristovom, saopštila je Grčka pravoslavna crkva. Da li je joga samo obična vežba protiv stresa ili "konkurentska" religija? Leči li telo ili duh? Zašto je crkva ne odobrava?
ASANA

KO JE U PRAVU
5. Za dve nedelje Srbija izlazi na izbore. Kako protiče predizborna kampanja, ko vodi najveću bitku za prelazak cenzusa od tri odsto, da li će se glas žena čuti jače u budućem sazivu republičkog parlamenta? O tome razgovaramo sa Gordanom Čomić i Slavicom Đukić Dejanović
18 LISTA

SVI PRIČAJU O
6. Beograd će u junu biti prestonica svetskog tenisa. Pored Novaka Đokovića i Janko Tipsarević okuplja najbolje tenisere na Olimpu u Beogradu. Ko će sve biti na terenu otkriva nam Janko Tipsarević
15. JUN

ZABAVA
7. Po deveti put slušaoci radija biraju pesmu godine. Čija je pesma bila najslušanija u proteklih 12 meseci, kakva su pravila glasanja pitamo Maju Raković i prošlogodišnju dobitnicu priznanja Nevenu Božović koja uživo peva kod nas.
NAXI ZVEZDA​