Jutro - Nedelja, 7. jun - Desanka Maksimović izbačena iz školskog programa: Ministar prosvete tvrdi da odluka nije konačna

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Ministar prosvete tvrdi da odluka nije konačna i neće biti prihvaćena, foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy
Ministar prosvete tvrdi da odluka nije konačna i neće biti prihvaćena, foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy
.

1. PRELISTAVANJE
Bura u SAD. Sve tajne bunkera u kom se krio Tramp. Kako izgleda borba političara za glasove birača? Dnevnu štampu prelistavamo sa analitičarem Dejanom Vukom Stankovićem i urednikom agencije BETA Draganom Janjićem.

2. TEMA JUTRA
Priština ukinula takozvanu meru reciprociteta kojom je bio ograničen ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju. Šta potez Prištine menja u nastavku dijaloga i kakva će biti pozicija Beograda? O tome u temi jutra ragovaramo sa Nebojšom Čovićem, bivšim potpredsednikom Vlade Srbije.

3. SVI PRIČAJU O...
Čuvena zbirka pesama Desanke Maksimović isključena iz programa za četvrti razred gimnazije. Tu odluku doneo je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Ministar prosvete tvrdi, odluka nije konačna i neće biti prihvaćena. Reagovala i predsednica vlade. Šta je ishod? O tome govori upravnica Zadužbine Desanke Maksimović dr Svetlana Šeatović.

4. KO JE U PRAVU
Dve nedelje do izbora. Šta opozicione stranke nude građanima? U čemu se razlikuju? Mogu li preko praga od tri odsto? O tome za naš jutarnji program govore Marko Đurišić iz Ujedinjene demokratske Srbije i Pavle Grbović ispred Pokreta slobodnih građana.

5. MOJ PUT
Balkansko čudo, pravi čarobnjak, tako je o njemu govorio čuveni Pele. A mi smo uvek bili ponosni što je naš. Jedan od najboljih igrača svih vremena, živa legenda svetskog fudbala. Kakav je bio njegov put, otkriva nam Dragan Džajić.

6. ZABAVA
Posle četiri godine pauze na scenu se vraća sa novom pesmom. O poruci koju pesma šalje, ali i zbog čega je nije bilo tako dugo, otkriva nam muzičarka Maja Sar.