Jutro - Subota, 28. mart - Mogući scenario za žarišta korone u Srbiji: Kako izgleda staviti ceo jedan grad u karantin?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako izgleda staviti ceo jedan grad u karantin?, foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ
Kako izgleda staviti ceo jedan grad u karantin?, foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ
.

1. PRELISTAVANJE
Britanski premijer Boris Džonson zaražen koronavirusom. Evropa pala na testu solidarnosti. Italiji pomoć od Rusije i Kine. Amerika upozorava Prištinu da takse ometaju borbu protiv virusa. O tim i drugim temama iz dnevne štampe razgovaramo sa Nebojšom Čovićem.
TEMA NAD TEMAMA

2. AKTUELNO
Posle Italije crni dani u Španiji. Juče je zabeležen najveći broj mrtvih, za 24 sata virus je odneo 769 života, ukupno 4.858, za manje od mesec dana. U Španiji je među obolelima čak 15 odsto medicinskih radnika, gotovo 10 hiljada njih. Uživo smo u Madridu, o situaciji u Španiji razgovarrmo sa ambasadorkom Srbije u toj zemlji.
NAJBRŽE ŠIRENJE VIRUSA

3. SPORT
Novak Đoković donirao milion evra Srbiji u borbi protiv korona virusa. Novac je namenjen za nabavku respiratora. Koji su se još sportisti uključili u akciju prikupljanja pomoći u borbi protiv COVID-a 19? Hoće li fudbaleri širom sveta prihvatiti predlog Fife da se odreknu 50% svojih zarada dok traje pandemija?
SPORTSKA SOLIDARNOST

4. TEMA JUTRA
"Prvi put osećam da možemo da obuzdamo ovu neman, ali potrebna nam je gvozdena dispciplina u naredne dve nedelje". To je poruka dr Predraga Kona. Šta nas očekuje u te dve nedelje, šta je najgori a šta najbolji scenario? Šta nam govore brojevi na početku ove četvrte nedelje? To su neka od pitanja za dr Kona. On je naš gost.
NEDELJA 4, DAN 23.

5. U FOKUSU
Posle beogradskog sajma, Vojska priprema prostor za smeštaj osoba sa lakšom kliničkom slikom i na Novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu. Kada će ti objekti biti spremni? Zna li se kada će primiti prve pacijente? Kakva je situacija u centrima za karantin? Šta sve rade pripadnici Vojske, na kakve probleme nailaze i u kojim slučajevima primenuju silu? To će nam reći ministar odbrane Srbije.
NEVIDLJIVI NEPRIJATELJ

6. AKTUELNO
Beograd, Niš i Valjevo, najveća žarišta korona virusa u Srbiji, za sada neće biti zatvoreni, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ta mogućnost, međutim i dalje postoji. Kako izgleda staviti ceo jedan grad u karantin? Šta to znači za ljude koji u njemu žive? Jesu li Beograd, Niš i Valjevo spremni za takav scenario, reći će nam gradonačelnici ta tri grada.
ZA SADA BEZ TEŽIH MERA/BEZBEDNOSNI OBRUČ

7. SVI PRIČAJU O...
Solidarnost i humanost su nam sada potrebniji nego ikad a dok smo fokusirani na borbu sa koronavirus ne smemo da zaboravimo na Srbe na Kosovu i Metohiji. Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo i u vanrednom stanju ulaže vanredne napore da pomoć stigne do najudaljenijih enklava. Zato je naš gost francusko- srpski humanitarac Arno Gujon.
VANREDNA HUMANOST

8. ZABAVA
Za kraj, za naš jutarnji program govori glumica Jelena Gavrilović koja će sa nama podeliti neke od ideja kako i na koji način možete što kvalitetnije iskoristiti vreme u kući tokom vanrednog stanja.
KOD KUĆE JE NAJBOLJE