Jutro - Nedelja, 22. mart - O merama države, razultatima i preporukama za građane razgovaramo sa Zlatiborom Lončarom

U Jutru pratimo sledeće teme:

.

PRELISTAVANJE
Kako su virusi kroz istoriju menjali lice planete? Kakve će ožiljke na licu sveta ostaviti koronavirus? Pandemije koje su do sada pogađale Planetu odnele su ukupno između 300 miliona i pola milijarde ljudi. Dvadeseti vek obeležile su tri pandemije gripa. Najfatalnija je bila španska groznica koja je 1918. godine usmrtila skoro 50 miliona ljudi. O istorijskim aspektima u pregledu štampe razgovaramo sa istoričarem Predragom Markovićem.

TEMA NEDELJE
Od danas na snazi nove mere. Policijski čas od 17 sati. Sinoć u 8 sati suspednovan je javni prevoz, zabranjen rad kafića, restorana i tržnih centara. Zabranjen je i boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Država nabavlja veliki broj novih respiratora i zaštitnih maski. Stigla pomoć iz KIne. O merama države, razultatima i preporukama za građane razgovaramo sa ministrom zdravlja, Zlatiborom Lončarom.

U FOKUSU
Najteži dani u Italiji od Drugog svetskog rata. Broj žrtava korona virusa za 24 časa 793. Ukupno skoro pet hiljada. Uživo smo u Rimu. Razgovaramo sa ambasadorom Srbije u toj zemlji, Goranom Aleksićem.

AKTUELNO
U Srbiju je iz inostranstva, u poslednjih 15 dana, došlo oko 318 hiljada naših državljana. Mnogo je onih koji i dalje pokušavaju da dođu. Osim onih koji su se odselili iz naše zemlje, među njima su i učenici, studenti, bolesni, oni koji su otišli na službeni put ali i na odmor - turistički. Zato Vlada određuje priorotete. Kako? O tome ćemo sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
PRIORITETI

SVI PRIČAJU O....
I ovog jutra pred kraj emisije, proveravamo kako vreme provode naši glumci, sportisti i druge javne ličnosti. Jedan od naših sagovornika je i čovek koji ima 94 godine i koji je 1943. uspeo da pobegne iz nacističkog logora, koji je preživeo i Goli otok. Reč je o Vlasti Velisavljeviću.