Jutro - Nedelja, 22. mart - O merama države, razultatima i preporukama za građane razgovaramo sa Zlatiborom Lončarom

U Jutru pratimo sledeće teme:

22.03.2020. - 06:00h

PRELISTAVANJE
Kako su virusi kroz istoriju menjali lice planete? Kakve će ožiljke na licu sveta ostaviti koronavirus? Pandemije koje su do sada pogađale Planetu odnele su ukupno između 300 miliona i pola milijarde ljudi. Dvadeseti vek obeležile su tri pandemije gripa. Najfatalnija je bila španska groznica koja je 1918. godine usmrtila skoro 50 miliona ljudi. O istorijskim aspektima u pregledu štampe razgovaramo sa istoričarem Predragom Markovićem.

TEMA NEDELJE
Od danas na snazi nove mere. Policijski čas od 17 sati. Sinoć u 8 sati suspednovan je javni prevoz, zabranjen rad kafića, restorana i tržnih centara. Zabranjen je i boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Država nabavlja veliki broj novih respiratora i zaštitnih maski. Stigla pomoć iz KIne. O merama države, razultatima i preporukama za građane razgovaramo sa ministrom zdravlja, Zlatiborom Lončarom.

U FOKUSU
Najteži dani u Italiji od Drugog svetskog rata. Broj žrtava korona virusa za 24 časa 793. Ukupno skoro pet hiljada. Uživo smo u Rimu. Razgovaramo sa ambasadorom Srbije u toj zemlji, Goranom Aleksićem.

AKTUELNO
U Srbiju je iz inostranstva, u poslednjih 15 dana, došlo oko 318 hiljada naših državljana. Mnogo je onih koji i dalje pokušavaju da dođu. Osim onih koji su se odselili iz naše zemlje, među njima su i učenici, studenti, bolesni, oni koji su otišli na službeni put ali i na odmor - turistički. Zato Vlada određuje priorotete. Kako? O tome ćemo sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
PRIORITETI

SVI PRIČAJU O....
I ovog jutra pred kraj emisije, proveravamo kako vreme provode naši glumci, sportisti i druge javne ličnosti. Jedan od naših sagovornika je i čovek koji ima 94 godine i koji je 1943. uspeo da pobegne iz nacističkog logora, koji je preživeo i Goli otok. Reč je o Vlasti Velisavljeviću.