Jutro - Subota, 8. februar - U Srbiji se na svakih 100 porođaja jedno dete rodi sa srčanom manom

U subotnjem Jutru gledaćete sledeće teme:

.

PRELISTAVANJE

Najvažnije teme o kojima pišu i govore mediji, komentarišu, Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Suzana Grubješić, iz Centra za spoljnu piolitiku.

TEMA JUTRA

Broj umrlih i obolelih od korona virusa i dalje raste. Na dva kruzera, u Japanu i Kini, zatočeno preko 7 hiljada ljudi. Karantin za kineske radnike i u borskom rudniku. Koji su rizici od širenja korona virusa u Srbiji, koje mere prevencije se preduzimaju? Gosti su, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, iz Instituta Batut i Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora. Iz Tokija se javlja ambasador Srbije u Japanu, Nenad Glišić.

KO JE U PRAVU

Dva i po meseca uoči izbora politička scena u Srbiji ne miruje. U poslednjih desetak dana saznali smo da Udruženje 1 od 5 miliona izlazi na izbore i da je napravljeno nekoliko predizbornih koalicija. Nekoliko stranaka, među kojima su LSV i SMS formirali su Evropski blok, oko LDP -a je napravljen Pokret Zvono, oko DSS Pokret Metla. I Zoran Živković nagovestio je da je blizu odluke o izlasku na izbore. Sa druge strane, Savez za Srbiju označio je početak kampanje bojkota. Oni insistiraju na tome da ko izađe na izbore nije opozicija. Potres na političkoj sceni izazvala je i poslanica demokrata Gordana Čomić. Kako izgleda predizborna scena u ovom trenutku? Šta nas još čeka do izbora, a šta posle njih? Gosti jutra su, analitičar Nebojša Krstić i politikolog Boban Stojanović.

SVI PRIČAJU O...
U svetu se obeležava nedelja podizanja svesti o urođenim srčanim manama. U Srbiji na svakih 100 porođaja jedno dete se rodi sa srčanom anomalijom. Kako bolest otkriti na vreme i šta roditelji treba da znaju kada se suoče sa tim problemom?

MOJ PUT
U domaćoj i svetskoj advokaturi njegovo ime se izgovara sa velikim poštovanjem. Branio je okrivljene u više hiljada predmeta, najčešće optužene za najteža krivična dela. Kako je tekao životni put jednog od najcenjenijih srpskih pravnika? O svojim pobedama i porazima u sudnici, ali i van nje govori Toma Fila, on je naš gost.

ZABAVA
Serija ''Igra sudbine'' obara rekorde gledanosti u Srbiji i regionu. Kako je serija za relativno kratko vreme postigla toliku popularnost i zašto privalči veliku pažnju publike, o tome govore glumci Milica Milša i Vladan Savić, oni su naši gosti.