Jutro - Sreda, 5. februar - Za nevericu: Deca koja boluju od retke bolesti lek mogu da dobiju na lutriji

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Jedna doza leka košta 2,1 milion dolara. Samo 100 mališana dobiće ga besplatno, foto: Depositphotos/photographee.eu
Jedna doza leka košta 2,1 milion dolara. Samo 100 mališana dobiće ga besplatno, foto: Depositphotos/photographee.eu
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Država stopirala "izvoz" medicinara. Prekinut program Službe za zapošljavanje kroz koji je u Nemačku otišlo 800 zdravstvenih radnika. Koliko medicinskih sestara i tehničara nedostaje našim zdravstvenim ustanovama i kako zadržati kvalitetnu radnu snagu u zemlji? To pitamo Radicu Ilić, predsednicu Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije.
BELI MANTILI

PRELISTAVANJE
2. Vlada Srbije usvojila je medijsku strategiju do 2025. godine. Država se povlači iz Politike i Tanjuga. Opstaju li lokalni mediji, šta se menja kada je reč o socijalnom,ekonomskom, profesionalnom položaju i bezbednosti novinara? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Draganom Čabarkapom​ i Ninom Brajovićem.
SEDMA SILA

SPORT
3. Poraz futsal reprezentacije Srbije od Španije. Naš tim će morati preko baraža do šampionata sveta. Sve o sportu od Nine Kolundžije.
TEŽIM PUTEM

TEMA JUTRA
4. Više od 400 umrlih i 20.000 zaraženih od korona virusa. 50 kineskih gradova u karantinu ali pandemije za sada nema, to je saopštila Svetska zdravstvena organizacija. Ima li razloga za paniku, šta su mere zaštite i preti li opasnost Srbiji? To pitamo direktora kancelarije SZO u našoj zemlji Marijana Ivanušu.
SAMO EPIDEMIJA

KO JE U PRAVU
5. Sve nas je šokirala vest da deca koja boluju od retke bolesti lek mogu da dobiju na lutriji. Jedna doza leka košta 2,1 milion dolara. Samo 100 mališana dobiće ga besplatno. Izvlačenje je počelo. Da li je ovo pravda ili nepravda?
LEK IZ BUBNJA

SVI PRIČAJU O
6. Otvoren konkurs za upis u vojne škole. Na šest studijskih grupa biće primljeno 177 kadeta. Ko sve može da konkuriše i pod kojim uslovima otkriće nam naši gosti potpukovnik Knežević i učenici i studenti vojnih škola.
PRIJAVE DO 15.MARTA

ZABAVA
7. Priča o empatiji, prijateljstvu i ljubavi. Srpska premijera filma "Grudi" večeras u Beogradu. Naši gosti su junaci ove priče Nada, Marija, Dubravka i Vojin.
KOMBANK DVORANA 20 SATI​