Jutro - Subota, 28. decembar - Kako zaustaviti odlazak lekara i medicinskih sestara iz Srbije?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Kako zaustaviti odlazak lekara i medicinskih sestara iz Srbije?, foto: Depositphotos
Kako zaustaviti odlazak lekara i medicinskih sestara iz Srbije?, foto: Depositphotos
.

PRELISTAVANJE

Za oproštaj od 2019. incidenti u Skupštinama Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Uživo smo u Podgorici gde su trojica poslanika Demokratskog fronta zadržana u pritvoru. Šta će se dalje dešavati pitamo jednog od poslanika koji je bio među uhapšenima. Štampu prelistavamo sa Robertom Čobanom i Aleksandrom Apostolovskim.

TEMA JUTRA

Kako zaustaviti odlazak lekara i medicinskih sestara iz Srbije? To je jedan od izazova koji nas očekuje i naredne godine? Koliki su pomaci napravljeni, šta je urađeno a šta još mora da se uradi kako bi zdravstveni radnici bili zadovoljni uslovima rada a pacijenti uslovima lečenja? Gost Jutra je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

KO JE U PRAVU

Potraga za Monikom i dalje traje a jedno od pitanja koje svi postavljamo jeste - zašto je Malčanski berberin bio na slobodi kada je oteo Moniku? Ko mu je i sa kojim obrazloženjem smanjio kaznu zatvora sa 15 na 12 godina? Odgovor se nalazi u presudi Vrhovnog suda Srbije iz 2006, do koje smo uspeli da dođemo. Videćete je u našoj emisiji.

Naši gosti objasniće i šta je pokazalo veštačenje, o kakvoj je ličnosti reč, može li Ninoslav Jovanović po novom Zakonu da bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora?

SVI PRIČAJU O...

Večeras će u Kombank dvorani po 301. put biti izveden muzičko-poetski kabare „Da, to su bili dani“. Autori originalnog spoja poezije, anegdota i muzike „iz nekih prošlih vremena“ su glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović.

AKTUELNO

Kako će se naša zemlja razvijati u narednih pet godina? Kako ćemo tada živeti? Šta previđa program Srbija 2025 ? O tome za Jutro govori predsednik Srbije.

MOJ PUT

On je jedini čovek na svetu koji je 4 puta uspeo da pobedi leukemiju. Smatraju ga medicinskim fenomenom. Kako je uspeo da preživi ono što se preživeti ne da? Svoju životnu priču podeliće sa nama Predrag Slijepčević, on je naš gost.