Jutro - Ponedeljak, 14. oktobar - Nova inicijativa ministarstva prosvete - vrtić obavezan od treće godine

U današnjem izdanju emisije, gledaćete:

foto: Depositphotos/petrograd99
foto: Depositphotos/petrograd99
.

NE LJUTI SE ČOVEĆE

1. Velike gužve u Domovima zdravlja u Srbiji. Stomačni i respiratorni virusi lome i decu i odrasle. O kakvim je infekcijama reč, koji su simptomi i kako da se leče pitamo prof. dr Zorana Radovanovića, epidemiologa.
NIJE GRIP

PRELISTAVANJE
2. Svet dijaloga i kompromisa je moguć, mi smo slobodna i nezavisna zemlja koja želi da sa svima gaji prijateljstvo, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju 141. zasedanja Skupštine interparlamentarne unije u Beogradu. Ima li u politici prijateljstva ili je sve samo interes, ko poštuje a ko ugrožava ljudska prava danas, a ko određuje pravila? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Ivom Viskovićem i Predragom Markovićem
SILA, PRAVO I PRAVDA

TEMA JUTRA
3. Srbija je u suzama na večni počinak ispratila dvanaestogodišnjeg Despota Lazića, "dečaka leptira". Od ove retke bolesti u našoj zemlji boluje 35 osoba. Kroz kakve muke prolaze pacijenti i njihovi najbliži, ima li leka i koliko im država pomaže, pitamo Snežanu Janošević, iz Udruženja "Debra".
I ZAGRLJAJ BOLI

KO JE U PRAVU
4. Nova inicijativa ministarstva prosvete - vrtić obavezan od treće godine. Četiri sata će biti besplatna ali ako žele da im deca borave osam sati, roditelji će morati da plate. Postoje li prostor, vaspitači i novac za obaveno predškolsko obrazovanje dece?
NOVA REFORMA?

SVI PRIČAJU O
5. Šta povezuje pozorišne predstave "Sumrak bogova" i "Let iznad kukavičjeg gnezda"? To pitamo njene junake glumce Milicu Zarić i Milana Čučilovića. Oni su naši gosti
BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE

ZABAVA
6. Pred koncert u Centru kulture "Vlada Divljan" u goste nam dolazi Ana Stanić i peva uživo + IT TON
"ZA 20,30 GODINA"​