Jutro - Petak, 4. oktobar - Šveđani predlažu da deca uče samo istoriju od 18. veka nadalje: Grčka, Rim i Egipat nisu važni?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Da li je za stvaranje ličnosti znanje o holokaustu, Drugom svetskom ratu važnije od drevne Grčke, Egipta i Rima?, foto: Depositphotos/nupix
Da li je za stvaranje ličnosti znanje o holokaustu, Drugom svetskom ratu važnije od drevne Grčke, Egipta i Rima?, foto: Depositphotos/nupix
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Danas je Svetski dan zaštite životinja. Kako se u Srbiji odnosimo prema njima, koliko je napuštenih ljubimaca, zašto se zlostavljanje i dalje ne kažnjava? To pitamo Aleksandra Buhanca, predsednika Nadzornog odbora Fondacije "Pokret Levijatan".
4.OKTOBAR

PRELISTAVANJE
2. U nedelju vanredni parlamentarni izbori na Kosovu. Šta će rezultati izbora promeniti u odnosu Beograda i Prištine? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Nebojšom Čovićem i Stefanom Surlićem.
KOSOVSKI ČVOR

SPORT
3. Fudbaleri Partizana u gostima pobedili Astanu u drugom kolu Lige Evrope. Košarkaši Crvene zvezde porazom od Panatanaikosa počeli novu sezonu u Evroligi. Detaljnije o sportu od Nine Kolundžije.
POBEDA I PORAZ

TEMA JUTRA
4. Srpska pravoslavna crkva obeležava 800 godina autokefalnosti. Koja je uloga Crkve danas i sa kakvim se izazovima suočava?
NASLEĐE

KO JE U PRAVU
5. Odbor za obrazovanje Švedske predlaže da osnovci uče samo istoriju od 18. veka do danas. Da li je za stvaranje ličnosti znanje o holokaustu, Drugom svetskom ratu važnije od drevne Grčke, Egipta i Rima?
UČITELJICA ŽIVOTA

SVI PRIČAJU O
6. Roman srpskog pisca o svetoj Anastasiji preveden na azerbejdžanski jezik. Kako je došlo do kulturne saradnje Srbije i Azerbejdžana pitamo pisca Dragana Damjanovića i sekretara ambasade Azerbejžana Emila Agajeva.
"ČUDA SRPSKE SVETITELJKE"

ZABAVA
7. Najlepše je raditi za decu. To kaže naša gošća glumica Mina Lazarević koja je pozajmila glas doktorki Zari u crtanom filmu "Jeti snežni čovek".
PREMIJERA 6.OKTOBRA​