Iznenadićete se kada budete videli o čemu je reč.Jedna neočekivana namirnica diže šećer do plafona – niko nije ni svestan a bolje da je nema u kući!Ako pažljivo pratite unos kalorija i maksimalno ste smanjili slatkiše, verovatno ste se odrekli većine omiljenih čokoladnih i voćnih poslastica.Međutim, možda niste svesni da neka slana namirnica može povećati nivo šećera u krvi, dok se za neku koja izgledaju da su slatke ispostavlja da zapravo snižavaju šećer. Čudno, zar ne?Reč je o kobasicama.U gotovo svim vrstama kobasica dodaje se šećer kako bi se poboljšao ukus, produžio rok trajanja, a i postigla željena tekstura i boja, objašnjava pitaj.pro.Iako je količina šećera mala, njegovo prisustvo u kombinaciji sa ostalim sastojcima u kobasicama može izazvati nagli porast šećera u krvi, kao i pojačanu želju za dodatnim unosom hrane.
Jedna neočekivana namirnica podiže šećer do plafona – niste ni svesni šta sve može da uradi, nije joj mesto u kući
Iznenadićete se kada budete videli o čemu je reč.
Ilustracija; Foto: shine.graphics/Shutterstock
19.5.2025.|8:28
Izvor: Krstarica/M.S.
Podeli:
Vrati se na vest