Mnogi danas slave Svetog Nikolu, dok drugi odlaze kod rodbine i prijatelja na istu, a šta bi trebalo da se nađe na jednoj posnoj slavskoj trpezi otkriva Milan Stojanović, kuvar:- Trebalo bi da se posti. Ono što je uobičajeno je prebranac, posne sarme, posne paprike, riblja čorba, riba naravno, ona je glavna na trpezi. Ko šta voli, ko šta može. Da li je to pastrmka, da li je to dimljeni šaran, skuša...Priprema ribe- Ta riba bi trebalo pre 10-ak dana da se isfilira, usoli. Kada se ocedi voda, nakon jednog do dva dana, kako kaže naš narod, ide na dva, tri dima, bilo bi dobro da je to neko kvalitetno drvo, bukva, šljiva i još par dana prosuši, a sama termička obrada, po par minuta, sa svake strane i kao da jedete dimljenu kolenicu - otkriva Milan. A šta je kuvar još imao da otkrije, pogledajte u snimku:
Šta je neizostavno na posnoj slavskoj trpezi? Evo kako se priprema NAJBOLJA RIBA!
Kuvar otkriva cake zbog kojih će vam riba ispasti odlično.
Foto: Prva TV Printscreen
19.12.2025.|11:11
Izvor: Prva TV/J.G.
Podeli:
Vrati se na vest