Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Svet životinja

20. 11. 2017. 14:30   >>  13:57

Mrzi ih i da mrdnu repom: Ovo su najveći lenjivci među psima

Šta pomislite kada čujete reči "pas lenčuga"? Zamislite psa koji traži najudobnije mesto u prostoriji, počeše se, okrene nekoliko krugova i onda se spusti u udobni krevetić i zahrče.

Ono što sigurno ne zamišljate je mali, brzi, džek rasel terijer, koji je, vlasnici će potvrditi, sve osim lenji ljubimac. Ukoliko tražite nekog ljubimca koji će poneti titulu "naj lenčuge u komšiluku" možete razmisliti o nekoj od sledećih rasa.

Krenimo od onih najmanje lenjih među lenčugama – to su Njufaundlenderi. Ne zovu ih slučajno i nežnim divovima. Ovi psi su toliko lenji da jednostavno mogu da odbiju i da se kreću, što može biti i problem ako govorimo o psu koji ima 100 kilograma. Ogromnom i čupavom psu ove rase, sve što treba u životu su klopa i spavanje.

Mesto broj 4 – Bernardinci. Ne možete ih kriviti što su lenji. Pa i vi biste bili lenčuge da nosite debelo ćebe 24/7. Njihovo krzno je prosto neodoljivo, ali u isto vreme teško. Više su naklonjeni da budu dadilje deci i ako se baš ne moraju kretati – nemojte ih terati jer, ako zalegnu nasred puta, teško da ćete ove drage gorostase sami moći da pomerite.

Mesto broj 3 na listi lenčuga su – Čau Čau. Ovog psa opisuju kao spoj lava i medveda, sa temperamentom kućne mačke. Sa ovakvim pedigreom, nije ni čudo što će radije spavati pored toplog radijatora nego jurcati za loptom.

Skoro pa najveće lenčuge su - Velike danske doge. Uostalom, možete li zamisliti dogu koja nije lenja? Sa svojih prosečnih 60 kilograma jednostavno nije predodređena da skače po kući, jureći laser ili frizbi.

I definitivno prvi među nalenjim prijateljima, čini nam se bez konkurencije, su Engleski buldozi. Prijateljski nastrojeni prema svima i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavanjcem - kada god stignu. Gledajući u njihovu njušku, prilično je očigledno da nisu ludi za trčanjem. Umesto da jurca, buldog će se radije negde smestiti, možda i na leđima, zahrkati i "kardio" ostaviti za nekog drugog.

Izvor: N1

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari