Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Lepota

17. 10. 2017. 14:00   >>  11:13

Otarasite se zauvek peruti pomoću ovog trika

Stres, nedostatak vitamina B, ali i pojava gljivice razlog su nastanka peruti. Mi vam donosimo trajna rešenja ovog problema!

Pre pranja kose teme istrljajte mešavinom jabukovog sirćeta i vode u razmeri 1:2, ostavite da deluje nekoliko sati, pa dobro isperite i operite kosu na uobičajeni način.

Uzmite tri do četiri svežih grančica ruzmarina, potopite ovo začinsko bilje u litar prokuvane vode, ostavite da odstoji 24 sata, pa njime tretirajte teme. Neka istraživanja su dokazala učinkovitost ruzmarina na stimulisanje rasta kose, podsticanje cirkulacije i uništavanje gljivica koje dovode do razvoja peruti.

Na lepotu vaše kose i temena utiče i hrana koju jedete. Ako želite da sprečite nastanak peruti, u jelovnik uvrstite svež đumbir koji je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, kao i prirodni "antibiotik" – beli luk.

Dobar izvor vitamina B su i pšenične klice, kao i semenke suncokreta koje možete da grickate same, u sklopu hleba od celih žitarica, ili kao dodatak zdravim salatama. Na kraju ne zaboravite jabuke, koje su odlične "strugalice" peruti.

Izvor: Haber.ba

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari