Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

09. 05. 2018. 10:09   >>  10:12

Ako idete u Grčku - bez ovog dokumenta nećete moći!

Ako ste i ove godine odlučili da letujete u Grčkoj, znajte da MORATE da imate ovaj dokument!

Srpski turisti koji automobilima krenu na more, a put ih nanese kroz Makedoniju i BiH, i ove godine će morati da plaćaju dodatno osiguranje.

Reč je o takozvanou zelenoj karti, jer ove dve države nisu potpisnice multilateralnog sporazuma, koji predstavlja formalni dogovor jednog broja zemalja o međusobnom proširivanju teritorijalnog važenja osiguranja od auto-odgovornosti.

Da podsetimo, na sastanku skupštine Saveta biroa zelene karte, održanom u Dubrovniku, u maju 2011. godine, predstavnici Udruženja osiguravača Srbije su potpisali Multilateralni sporazum sa predstavnicima 32 nacionalna biroa osiguravača zemalja Evropskog privrednog prostora i pridruženih zemalja.

“Makedonija je i tada, kao i sada, naišla na problem sa imenom. Sa BiH je problem drugačije vrste, jer tamo nema zajedničkog "krova" za osiguravajuće kuće tri entiteta. Tako da su naši vozači i dalje izloženi dvostrukom plaćanju osiguranja od auto-odgovornosti”, kaže za "Novosti" Dragan Škrnjić, predsednik Auto-moto reli i turing kluba "Srbija."

Zelenu kartu osiguranja, za zemlje u kojima je ona i dalje obavezna, izdaje osiguravajuće društvo kod kojeg je zaključeno obavezno osiguranje od auto-odgovornosti. Zelena karta važi do isteka premije obaveznog osiguranja.

Izvor: Novosti/B92

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari