Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

18. 06. 2017. 19:03   >>  19:10

Uspešno otvorena legendarna auto trka „Nagrada Beograda „ na stazi Ušće

Danas je u 12 časova svečano je otvorena legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2017”, koju je organizovao Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS) uz podršku Skupštine grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, kao i Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO).

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupilo je stotinak vozača, koji će se takmičiti za Nacionalni šampionat. Ove godine otvorene su sve klase i discipline, voziće se u pet divizija, uključujući i klasu legendarnog fiće. Nagrade najuspešnijima deliće se po završetku svake divizije. 

Prilikom otvaranja, publici i prisutnim takmičarima su se obratili Nebojša Stevanović, diektor Gradskog centra za fizičku kulturu, zatim Miodrag Mika Đelmaš, počasni predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Staniša Lazarac, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije i Predrag Đurđev, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS). 

"Izuzetna mi je čast što se nalazim na stazi kojom se trke voze još od prošlog veka, i što smo u mogućnosti da i danas zaljubljenicima u automobilizam pružimo mogućnost da budu deo svega što nosi ovaj sport", istakao je diektor Gradskog centra za fizičku kulturu (Starog Dif-a) Nebojša Stojanović i dodao da je veoma ponosan jer ova manifestacija postaje simbol Beograda.

Ovom prilikom, Miodrag Mika Đelmaš je srdačno pozdravio skup i izrazio očekivanja koja podrazumevaju dobre vožnje. Poželeo je takmičarima sreću.

Generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji ovog takmičenja. "Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano poverenje i još jednom dokazati da auto sport u Srbiji ima budućnost", naglasio je Đurđev i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se sav uložen trud u organizovanje ove manifestacije isplatio i što je značaj ovog takmičenja prepoznat, a to dokazuje sve veća zainteresovanost takmičara i publike.

"Auto-moto savez Srbije i Auto karing savez Srbije, će i u narednom periodu nastaviti da ulažu napore kako bi auto sport u Srbiji dostigao viši nivo i još bolje i uspešnije funkcionisao.Ovom prilikom se zahvaljujem svima sa kojima sarađujemo na ovom projektu na naporima koje ulažu, kako bi ova grana sporta mogla da nastavi da se razvija”, istakao je Staniša Lazarac, pomoćnik u AMSS za auto i karting sport.

"Nagrada Beograda 2017", kao tradicionalno takmičenje u auto sportu, boduje se za Nacionalni šampionat Srbije. Činjenica je da ovo postaje veliki spektakl, koji u skladu sa tradicijom uživa veliku pažnju ljubitelja automobilizma i privlači veliki broj gledalaca.

 

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari