Usvojili dečaka sa posebnim potrebama, pa se predomislili. Time su razbesneli mnoge, koji su im uputili užasne reči...

Jutjuberka Mika Stafer i njen suprug Džejms su se pre dve godine odlučili na usvajanje dečaka Hakslaja sa autizmom iz Kine, a u medijima se poslednjih dana piše o njihovoj odluci da će dečaka dati na ponovno usvajanje, jer ne mogu više da se staraju o njemu. Ta informacija razbesnela je mnoge roditelje, koji su odmah uputili negativne kritike na račun ovog bračnog para.

.

Očigedno je da nisu bili svesni posebnih potreba dečaka.

Vest da se odriču dečaka objavili su u snimku kojeg su kasnije objavili na Jutjubu.

"Kod međunarodnog usvajanja dece postoje mnoge nelogičnosti i stvari koje nisu transparentne u dosijeima, a kad je Hakslaj došao kod nas, shvatili smo da ima mnogo više potreba nego što nam je rečeno", rekao je Džejms.

"Teško je slušati sve što nam govore lekari. Daju nam mnogo informacija koje nas uznemiruju, jer to nije ono što smo ikada želeli da čujemo. Pokušavamo da mu pomognemo u najvećoj meri, jer ga zaista volimo”, objasnio je otac.

U nastavku videa, Mika je rekla da se dečak sada nalazi u dugoj porodici, koja će ga podjednako voleti kao i oni. Njegova nova mama je medicinska sestra, pa se Mika nada da će mu više pomoći.

“Jako je srećan i dobro se oseća", istakla je.

Od objavljivanja snimka, Mika i Džejms su odmah stavljeni na “stub srama”, upućujući im raznorazne uvredljive komentare.

.

"Dala si svoje dete nakon što si shvatila da usvajanje nije tako lagano kao sve ostalo u tvom životu”, “Ove Instagram majke su najodvratnije", "Dečak nije ljubimac”, “Nikada ne bi to učinila da ti je biološki sin", "Zamisli da usvojiš dečaka iz Kine sa posebnim potrebama, odvojiš ga od svega što mu je poznato, pa ga za nekoliko meseci proslediš nekom drugom", samo su neki od komentara, prenosi index.hr.