Katarina je ROĐENA BEZ NOGE i bile su potrebne godine da bi postala nezavisna: Nekada joj je i nošenje kesa iz marketa bio problem - a pogledajte kako DANAS ŽIVI!

Trenutno je apsolvent Ekonomskog fakulteta u Nišu, ima 24 godine, radi u jednoj knjigovodstvenoj agenciji, ali njen život nije bio nimalo jednostavan i bio je prepun izazova i poteškoća od samog rođena!

T. R.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV printscreen
Foto: Prva TV printscreen
.

Katarina Arsić je je rođena u Kruševcu, bez jedne noge, a sa svega devet meseci je prvi put zakoračila sa protezom, koja nije bila ni udobna ni funkcionalna.

Tokom života promenila je još mnogo proteza, ali je prošle godine, zahvaljujući humanitarnim akcijama, uspela da nabavi novu, savremenu protezu, koja je znatno udobnija i kvalitetnija od svih prethodnih koje je nosila.

Kako kaže, sada može da živi normalno i završava sve svoje obaveze.

"Ranije kada bih planirala da idem na fakultet, u banku i supermarket, morala sam da se odlučim za jednu od te tri stvari, a ostale da ostavim za naredne dane. Tu su se javljali i dodatni problemi, ako na primer nosim kese iz supermarketa, koje su teške, što bi dodatno narušavalo moju već nestabilnu ravnotežu“, priča ona.

Tokom studiranja sama je putovala autobusom iz Kruševca do Niša na fakultet, a kako kaže sada joj je najvažnije da može da živi što prirodnije i nezavisnije.

"Meni je kao osobi sa invaliditetom veoma važno da živim život što prirodnije i nezavisnije. Tu nezavisnost mi je pružila ova proteza koju sada imam, jer sadrži ulje i mikroprocesore koji mi dozvoljavaju da je kontrolišem", priča Katarina.

Kako izgleda njen život sa novom protezom i sa kakvim se sve izazovima susretala tokom života pogledajte u videu.