Omogućio svom sinu s Daunovim sindromom da leti

Još jedna priča koja će vam rastopiti srce!

.

Nema čoveka koji bar jednom nije poželeo da leti. To pogotovu važi za decu koja slušajući bajke žele da budu neki od junaka iz njih, piše Demilked.

Takvu želju jedan tata, Alen Lorens, po profesiji fotograf i veb dizajner, ostvario je sinu koji ima Daunov sindrom. Projekat se zove "Vil može da leti".

Vil, (Vilijam) je peto dete u porodici Lorens i jedino sa Daunovim sindromom.

Dok je puzao unaokolo po kući, često je podizao svoje rukice i nogice u vazduh što je njegovim roditeljima izgledalo kao letenje.

Tada je Alen došao na ideju da napravi seriju fotografija malenog Vila dok on leti!

Najčešće je on držao Vila u vazduhu, a zatim sebe naknadno brisao iz fotografije. Njih je potom postavljao na svoj Blog i Instagram profil i napravio priču koju mnoštvo ljudi prati i podržava.

"Dok sam gledao u njegove oči sve je postajalo san. Moje emocije radosti kao da su se pauzirale i sve oko mene kao da se usporilo. Možda mi je medicinska sestra nešto govorila, ali ja nisam slušao", napisao je Alan na svom blogu i dodao:

"Odmah sam video po obliku Vilovih očiju da ima Daunov sindorm".

Kao i svaki moderni roditelj odmah je otišao na internet da pronađe svaku moguću informaciju o tome šta ga čeka. Među svim informacijama tek poneka je imala trunku pozitive. On je želeo da to ispravi.

Odlučili su da proputuju pet američkih država, rade fotografije i naprave četvorogodišnji kalendar pun pozitive o svom malenom Vilu.

Čini se da Vil ima još mngo toga da preleti...

"Nadamo se da ste svi imali lep Uskrs. Ali i Nik proveli su divno vreme pokazujući Vilu po prvi put balone od sapunice. Sve vreme je pokušavao da ih poljubi, ali mu je onda jedan pukao kod oka. Tada je shvatio da ih više ne voli"

"Vil nema mnogo koristi od tobogana, ali ne prestaje da pruža podršku onima koje gravitacija ograničava"

"Kokoške ne mogu da lete, ali Vil može. Mora da ih to čini veoma ljutim"

"Uglavnom joj dodaje knjige o princezama"

"Uhvatio sam Vila jutros dok je leteo ispred ogledala u kupatilu. Pitam se da li zna ko je taj mali drugar u ogledalu"

Mojoj deci nije lako da se koncentrišu na domaći. Vil zuji oko njihovih glava što nikako nije od pomoći"