Ima Daunov sindrom i leukemiju, a ipak je najsrećniji dečak na svetu!

Lajam Ficdžerald ima osam godina. On ima Daunov sindrom i spada u mlade osobe ograničenih psihičkih sposobnosti, ali je već sada dobio - novi život. I to dvaput. Uz Daunov sindrom, u najranijoj mladosti zadesila ga je i - leukemija.

.

Zamislite kako izgleda život tog dečaka... Njegovih roditelja... Poznanika...

A možete li da zamislite sve njih - nasmejane?

Teško, zar ne? Ipak, i to je moguće.

Leukemija je, nekim čudom, počela da se "povlači", ozdravljenje je već tu i - mali Lajam već može da uživa u životnim radostima kao i mnoga deca. Ne baš svim životnim radostima, ali on uživa u onim njemu bitnim.

Lajam Ficdžerald u slobodno vreme, a njega ima prilično zbog prirode Daunovog sindroma, mnogo voli da gleda hokej. I njemu omiljen tim, Boston Bruinse.

Kada su Bruinsi čuli da imaju jednog tako vernog navijača, pozvali su ga ovog oktobra na svečanost na kojoj su obeležavali podršku borbi protiv kancera. Ipak, mališan nije mogao da dođe, baš tada je imao zakazanu terapiju u sopstvenoj borbi protiv karcinoma krvnih ćelija, pa su ga onda igrači iznenadili u novembru. I to baš kada je leukemiju ostavio iza sebe.

Ugostili su ga na utakmici, a prilikom zagrevanja ekipe - dozvolili su mu da bude tik uz zaštitnu ogradu i to baš kod kapijice koja spaja ledeno igralište i put ka svlačionici.

Kada je zagrevanje bilo gotovo, a igrači krenuli na poslednji dogovor u svlačionicu, mali Lajam ih je dočekao kod kapije i podigao pesnicu, kao što to hokejaši i sami često čine kada pozdravljaju jedni druge.

A onda, jedan za drugim, svaki, baš svaki hokejaš Boston Bruinsa - pozdravio je malog Ficdžeralda ispruženom rukom.

Tek tako, jednim pokretom, ulepšali su mu i dan i detinjstvo.

Izvor: usa today