Potresno: Ovo je žena koja ne sme da se ljubi!

Za veliki broj parova poljupci su pravi način da se pokaže ljubav, ali ne i za Britanku Rejčel Prins.

.

Ova 26-godišnja žena i njen verenik Li Vorvik primorani su da ljubljenje odlože za neka bolja vremena, budući da Rejčel boluje od veoma retke bolesti koja se zove “Aquagenic Urticaria”. Da pojasnimo, Rejčel je alergična na vodu, a stanje je toliko ozbiljno da samo jedna kap vode na njenoj koži izaziva crvenilo, osip i svrab koji može da traje od nekoliko minuta do dva sata.
Prve simptome uočila je u 12. godini, ali se vremenom njena bolest pogoršavala.

Ona ne sme da izađe napolje kada pada kiša, burno reaguje ukoliko dođe u kontakt sa suzama ili sopstvenom krvlju, a posle običnog poljupca sa verenikom život joj se pretvara u pakao!

Zbog ove retke bolesti, od koje u svetu boluje oko 35 ljudi, Rejčel primenjuje samo brzinsko tuširanje, a od samo jednog gutljaja hladne vode, nesrećnoj ženi otiče grlo.

Neki naučnici tvrde da je ova alergija rezultat ekstremne osetljivosti kože na aditive, a u ovom slučaju to je hlor koji se nalazi u vodi.

Iako se trudi da vodi potopuno normalan život, Rejčel je uskraćena za mnoge svakodnevne aktivnosti, ali ne gubi nadu da će jednoga dana biti pronađena adekvatna terapija za njeno stanje.