Životne priče

Zavoleli su se na snimanju serije "Ptice umiru pevajući": Osetila je da je on JING, a ona JANG i ta iskra traje i posle 38 godina

Upoznali su se i zavoleli na snimanju serije "Ptice umiru pevajući." Danas više od 38 godina kasnije, Rejčel Vord i Brajan Braun objašnjavaju zašto i sada misle da su stvoreni jedno za drugo i zašto on voli kada ona odlučuje o važnim pitanjima kada je njihova porodica u pitanju.

28.08.2021. - 12:00h
Brajan Braun i Rejčel Vord u seriji 'Ptice umiru pevajući'
Brajan Braun i Rejčel Vord u seriji "Ptice umiru pevajući"foto: Profimedia

Žive povučenim životom u Australiji, tačnije u Nju Saut Vejlsu, u kući koju je teško pronaći. Brajan svakoga dana sprema čaj i kada je hladno, loži vatru. Jašu konje, imaju baštu, žive daleko od gradske vreve na severnoj obali ove prelepe zemlje.

Ovaj prelepi par, upoznao se na setu mega popularne serije "Ptice umiru pevajući" davne 1983. godine, a oboje kažu da se između njih desilo nešto istog trenutka, gotovo molekularno. "Osetila sam to istog trenutka, kaže Rejčel Vord. " Sećam se kada sam ga upoznala, i pružila mu ruku - osetila sam neverovatan osećaj olakšanja. Samo se sećam tog neverovatnog osećaja. Ta konekcija između nas se desila u prvih nekoliko sekundi."

"Osetila sam da je on muževan, koliko ja ženstvena, on je bio jing - a ja jang. Osetila sam da je snažan, kao muškarac.Imao je svoj stav, svoje prioritete i čestitost koju sam jako cenila."

Iako nije bio siguran da će prihvatiti ulogu u seriji, ona je znala da će na kraju odlučiti da ostane. "Mislio je da će moći da zbriše, objašnjava Rejčel smeškajući se i prisećajući se tih davnih dana, "ali u stvari, prokleto je znao da ne želi da ode. I od tada nije uspeo da zbriše, ha ha."

Samo nekoliko mescei nakon što su se upoznali , venčali su se u Oksfordšajeru, u kući gde je Rejčel Vord odrasla.

"Imali smo malo venčanje, negde oko 50, 60 ljudi, i bilo je jako veselo", priča Brajan. Sada, kada je prošlo više od 30 godina od kada su se našli, uvek se spominju, posebno u Australiji kao jedni od najdugovečnijih parova među poznatim ličnostima. Oni su takođe i roditelji troje dece - Rouz (32), Matilde (30) i Džoa (24).

Nebrojeno puta su se u svom zajedničkom životu odlučivali da budu partneri i na filmu.

Rejčel Vord je svoju karijeru započela jako mlada i to kao manekenka. Pojavila se nekoliko puta na naslovnim stranama poznatih magazina kao što su Vog, Harpers Bazar, Kosmopolitan i mnogim drugim. Nakon što se preselila u Ameriku 1977. godine, pojavljivala se u serijama i filmovima, ponekad u manjim, ponekad u većim ulogama, dok nije dobila prvu nominaciju za Zlatni Globus.

Porodično
Porodičnofoto: Profimedia

Njena uloga u filmu "Sharky's Machine" donelo joj je ovu prestižno priznanje, a imala je priliku da igra pored tada čuvenog, Berta Rejnlodsa.

Prelomni trenutak u njenoj karijeri je definitvno bio 1983. godine, kada je dobila glavnu ulogu u seriji "Ptice umiru pevalući" u kojoj joj je partner bio Ričard Čembrlejn. Mini serija od samo 5 epizoda, donela joj je veliku slavu ali i još jednu nominaciju Zlatni globus. Uloga Meri Kliri, devojčice koja dolazi na veliko imanje sa svojom porodicom i ostvaruje prijateljstvo sa lokalnim sveštenikom u koga se kada odraste i zaljubljuje, rasplakala je pola planete. Njen suprug, Brajan Broun igrao je njenog jedinog muža, koga nije volela.

Mini serija "Ptice umiru pevajući" je nastala po romanu Kolin Mekhulog.

Takođe te iste godine, američki gledaoci su izglasali Rejčel Vord kao jednu od 10 najlepših žena na svetu.

Izvor: stil