Životne priče

Muškarci su ludeli za njom još od "Žurke", a život joj često nije bio zabava: Sofi je ponovo u žiži interesovanja

Sofi Marso (54), francuska glumica, pojavila se na ovogodišnjem festivalu u Kanu sa filmom "Everything Went Fine" i ponovo skrenula pažnju javnosti. Svojim osmehom i pogledom podsetila je na osamdesete, kada je osvojila srca mnogih u tinejdžerskom filmu "Žurka".

13.07.2021. - 12:00h
Sofi Marso u Kanu
Sofi Marso u Kanufoto: Profimedia/AFP

Sofi Marso je rođena 17. novembra 1966. godine.

Bavila se manekenstvom, a po preporuci agenta je otišla na kasting za film "Žurka", na kojem je oduševila reditelja Kloda Pinotoa i odmah je dobila ulogu. Ovaj film je postao veliki hit, a Sofi je nakon premijere postala velika zvezda. Njeni stajlinzi iz filma i frizure odmah su kopirani, a kritičari su nazvali Sofi Marso budućom heroinom francuskog filma.

Sofi Marso je dobila nagradu Cesar (francuski ekvivalent Oskaru) u nominaciji "Najbolji debi i najperspektivnija glumica". Do sada je odigrala preko 50 uloga, a slika mlade i simpatične devojke i dalje živi u sećanju njenih fanova.

Kroz život su je pratili skandali, ali i velike tragedije. Sa samo 18 godina se zaljubila i započela vezu sa francusko-poljskim rediteljem Andžejem Zulavskim. Činjenica da je 24 godine stariji od nje je izazvala veliku buru u medijima. Međutim, to nije sprečilo par da se venča i uživa u romansi punih 16 godina. U braku su dobili sina koji danas ima 26 godina.

Navodno je razvodu kumovala njegova posesivnost i agresivnost, ali su ostali u bliskim odnosima zbog sina Vinsenta.

Nakon što je brak okončan, Sofi se posvetila režiji i ostavrila veliku uspeh.

Još jedna šansa za ljubav

Nakon više od 20 godina život ju je spojio sa producentom Džimom Lemlijem koga je upoznala dok je snimala film "Ana Karenjina". Varnice su sevnule i njih dvoje su se upustili u romansu. Iz te veze glumica je dobila ćerku Džulijet.

Međutim, ova veza nije potrajala dugo.

Lepu glumicu život nije mazio, a 2017. godina je za nju bila izuzetno teška. Sofina majka godinama se borila sa rakom pluća, koji se zatim proširio i na mozak, a glumica je mesecima bila uz nju dok je bila u bolnici.

Međutim, niko nije znao da Sofi prolazi kroz težak životni period - nije otkazala angažmane, a pred kolegama je uvek bila vedra i nasmejana.

Samo nekoliko dana pre Božića njena majka je i preminula, a to je bio drugi gubitak koji je Sofi pretrpela u samo nekoliko meseci. Naime, njen bivši suprug preminuo je u februaru 2016. godine.

Sofi je na sahrani bila slomljena, a uprkos njihovim razmiricama, koje su rezultirale razvodom, on je bio i ostao ljubav njenog života. Sa druge strane, pre nego što je preminuo, Zulavski je priznao da se nikad nije oporavio od razvoda.

Izvor: stil