Preminuo Žika Obretković

Žika Obretković, ulični svirač koji je bio poznat i po svojim modnim kreacijama preminuo je 23. aprila u staračkom domu, kako je otkrio njegov prijatelj.

Žika Obretković u Skadarliji, foto: e-stock/Milos Rafailović
Žika Obretković u Skadarliji, foto: e-stock/Milos Rafailović
.

Od njega se oprostio i prijatelj na Fejsbuku uz fotografiju i emotivnu poruku:

"Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana poste zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću ("i sa kuče", kako je govorio)", navodi se u objavi, koju u celosti možete pogledati OVDE.

Žika Obretković poznat je kao ulični svirač, pisac poezije, vatreni govornik, dugogodišnji Minimaksov gost na radiju, kandidat za predsednika Srbije, obožavalac zelene salate, darodavac osmeha i prijatelj Beograda.

Žika Obretković je uvek, ili skoro uvek bio odeven u šarenu majicu i pantalone sa cvetnim motivima, po čemu je bio prepoznatljiv.

Obretković se pojavljivao i u emisiji "Šoder Lista" koja je emitovana na trećem kanalu Radio Televizije Beograd. Žika je u toj emisiji bio često specijalni gost.

Obretković je objavio i nekoliko knjiga pesama, a jedna od njih nosi naziv "U celini i celosti", kako se i zvala njegova rubrika u Minimaksovoj radio emisiji "Tup-tup", a u kojoj je Žika, kao stalni gost, govorio viceve "bez veze".

Neizostavni deo njegovog asesoara čini i pletena torba prebačena preko desnog ramena i dve drvene frulice u ruci.

Nije poznato kada je ovaj autentični čovek došao u Beograd, ali je sigurno da su se on i Beograd zavoleli na prvu odsviranu notu.

Izvor: B92.net, RTS