Doktor Šćepanović je bio otpisan, tri nedelje na respiratoru, u komi... vratio se živ!

Prof. dr Radisav Šćepanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, i bivši direktor klinike „Dragiša Mišović“, pričao je „Jutru“ Prve televizije o tome kako se izborio sa najtežim oblikom korone. Tri nedelje proveo je na respiratoru, i naravno u komi.

.

„Svi smo olako, uključujući i mene, olako shvatili kovid“, smatra danas Šćepanović, koji kaže da je vodio računa o kontaktima, merama zaštite, ali da nikad ne možete do kraja da budete sigurni koliko ste se zaštiti ili možete da budete u okolnostima u kojima napravite grešku.

Šćepanović se lečio 44 dana, a kolege lekari kažu da je snimak njegovih pluća u jednom trenutkuk bio najgori koji su ikada videli.

Kako je došlo do pogoršanja kliničke slike kod doktora - od obične prehlade i blage temperature do respiratora, koliko znamo sada posle svega što smo prošli, kako izgleda biti na respiratoru, i kada vas „skinu“ sa mehaničke ventilacije, kako je tekao njegov oporavak budući da mu je medicinsko osoblje vraćalo u život, i ponovo aktiviralo bukvalno jedan po jedan mišić.