Biljane Srbljanović otvoreno o borbi sa koronom i pobedi nad bolešću: Dajem krvnu plazmu, mogu da pomognem da se dvoje izleče

U specijalnoj emisiji „Prva tema“, Jovana Joksimović razgovarala je preko skajpa sa dramskom spisateljicom Biljanom Srbljanović, koja je bila prva javna ličnost koja je obznanila da je zaražena korona virusom.

.

„Ja sam ipak dosta jeftino prošla. Lečila sam se kod kuće. Provukla sam se najbolje moguće. Posle tri nedelje izašla sam na otirač ispred svojih vrata, i mogla sam da udahnem vazduh“, započela je svoju ispovet Biljana Srbljanović.

Ona je ispričala na koji način se zarazila, kako su izgledali prvi simptomi, prijem u bolnicu, čitav tok bolesti, kao i oporavak koji još uvek traje, ali i strah za sebe, ljude u njenom okruženju i posebno za prijatelja koji je bio u veoma lošem stanju na respiratoru.

.

Srbljanovićeva je takođe poslala poruku da je spremna, kada bude potpuno izlečena, da bude donator krvne plazme, antitela, budući da će na taj način pomoći onima koji se bore sa koronom.

Poslušajte kompletno njenu priču! Vredi!