Narko tekstovi pesama i uticaj za mlade: Kad se stalno spominje, droga postaje mladima bliska i lako će je uzeti ako budu u prilici

Pesme u kojima se govori o konzumiranju narkotika slušaju se na žurkama, na Internetu imaju ogroman broj pregleda. Kako muzika koju slušaju utiče na klince, i kako izgleda život pojedinih poznatih ličnosti iza scene? Verovali ili ne u nekim klubovima imaju posebne toalete, u koje ne smeju da uđu obični gosti.

.

S jedne strane pokušavamo decu da naučimo da je droga štetna, a s druge strane, to isto dete sluša pesme koje govore o korišćenju droge. Kako je droga sa stranica crne hronika prešla na stanice zabave?

Novinar Ivan Gajić, sagovornik Exploziva. kaže da je droga postala trend današnjice, da je postala nešto normalno. Droga, alkohol, rupe u sećanju – to je ono kako omladina fukcioniše.

„Sigurno niko ne bi pevao o ceđenim sokovima i seckanoj šargarepi“, kaže Gajić.

Sasvim suprotnog mišljenja je Ana Bekuta koja smatra da takvu muziku treba jednostavno zabraniti.

I psihoterapeut Nenad Stevanović smatra da se preko ovakvih tekstova deci javno protura veoma štetna informacija. Pominjanje, pevanje o drogi, čini da mladima ove supstance postanu bliske i, ako se nađu eventualno u situaciji da im se ponudi droga, smatraće da je to samo radi zabave. O onoj mračnoj strani upotrebe droge u pesmama nema ni govora!

Kako razmišljaju ljudi sa estrade o ovom problemu, pogledajte detaljnije u prilogu.