Životne priče

Ceo grad proslavio Božić dva meseca ranije jer jedan dečak neće doživeti zimu

Kit Burket boluje od teškog oblika raka i prema prognozama lekara, najverovatnije neće preživeti do zime. Zato je ceo grad odlučio da organizuje Božić dva meseca ranije...
25.10.2018. - 15:00h

U američkoj saveznoj državi Ohajo, ceo gradić Stou ove godine je proslavio Božić dva meseca ranije - u čast smrtno bolesnom 12-godišnjem dečaku.

Maleni Keih Burket boluje od teškog oblika raka koji je zahvatio lobanju, rame, karlicu i jetru. Prema prognozama lekara, maleni Keit najveratnije neće poživeti dovoljno dugo da na božićno jutro otvara poklone pod jelkom.

Zato su njegovi sugrađani odlučili da razvesele dečaka i prirede potpuni božićni ugođaj u gradu. Okitili su kuće i ulice, obukli su se kao Deda Mraz i njegovi pomagači i pevali božićne pesme.

"Želela sam da moj sin doživi poslednji Božić"

Za ovaj poseban Božić u Kitovu čast ulicama grada prošlo je i ukrašen vatrogasni kamion kao i stotinjak božićno ukrašenih automobila.

"Bilo je fantastično. Najbolje mi je bilo što sam mogao po prvi put da se vozim u vatrogasnom kamionu. Čak su mi dali i da zatrubim", rekao je Kit za lokalni SWNS.

"Lekari su mi rekli da nisu sigurni da će Keit doživeti Božić. A on obožava Božić. Njegov život preuzela je zloćudna bolest i lečenje i ja sam samo želela da moj sin doživi poslednji Božić", izjavila je njegova majka Tejlor Wudard.

"Zbog toga smo krajem septembra upalili lampice, sve ukrasili božićnim ukrasima, vilenjacima i polarnim medvedima. Čak smo stavili i znak za Severni pol na kom je pisalo: Srećan Božić hrabrom Kitu", objasnila je majka.

Njihove komšije su brzo shvatile šta se događa, izvukli su božićne ukrase i pridružili se božićnim pripremama. Božićni duh je ubrzo zahvatio ceo grad. Kit se vozio u vatrogasnom kamionu i video je sve automobile ukrašene njemu u čast.

Gradonačelnik Džon Pribonik održao je govor Kitu u čast i proglasio 21. septembar Danom Kita Burketa, a dodeljen mu je i orden za hrabrost.

"Kit se smešio od uha do uha. Toliko dugo nisam videla da se tako smeje", izjavila je majka.

Izvor: 24sata.hr