Najtužnija sudbina Holivuda: Životna priča Kijanu Rivsa

Ređale su se nesreće za nesrećama, ali on ne odustaje.

.

Kijanu Rivs (53) već više od tri decenije jedan je od najtraženijih glumaca svoje generacije, kog većina ipak prepoznaje po ulozi Nea u naučno-fantastičnoj tirlogiji “Matriks”.

Danas, Rivs je ostvario impresivnu glumačku karijeru, ali mu je privatni život bio vrlo haotičan i neretko tragičan. Nije se predao i pored svih nedaća koje su ga zadesile, i priznaje da su ga upravo nesreće učinile boljom osobom.

.

– Ja sam jedna od retkih holivudskih zvezda koja ne živi u vili, nemam telohranitelje i ne nosim skupu odeću. Iako imam više od 100 miliona dolara, vozim se podzemnom železnicom i uživam u tome. Svi se možemo složiti da jaka osoba može preživeti najgore tragedije i nastaviti da uživa u malim stvarima. Bez obzira na to šta vas trenutno muči, možete to pobediti – rekao je glumac.

Kada je imao tri godine, Kijanov otac je napustio porodicu pa su on i njegove sestre odrastali s dekom i bakom jer se njihova majka udavala i razvodila četiri puta. Zbog toga je kao tinejdžer Kijanu promenio čak četiri srednje škole. Bio je nemiran pa su ga izbacili iz škole, a patio je i od disleksije i nikad nije stekao srednjoškolsku diplomu.

Veliki je obožavalac hokeja, sporta u kom je bio veoma uspešan. Maštao je o nastupu na Olimpijskim igrama, ali je zbog povrede morao da se oprostii sa sportskom karijerom i posvetio se glumi. Počeo je da igra u pozorištu i u reklamama, a ubrzo je zaigrao u tinejdžerskim filmovima. Početkom devedesetih počele su da se nižu prve ozbiljnije uloge za lepog glumca.

Kako mu je karijera sve više napredovala, tako su počele i Kijanove prve nesreće. Njegov najbolji prijatelj i kolega River Finiks preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a Kijanu njegov odlazak nikad nije preboleo.

– On je bio veliki čovek i glumac. Dobro smo se slagali. Jako mi nedostaje i često mislim na njega –izjavio je Rivs nedavno.

.

Zatim je njegova sestra obolela je od leukemije, ali je,uspela da ozdravi. Tokom njene borbe s bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i fondacija za lečenje leukemije.

Nakon “Matriksa” donirao je 70 posto zarade bolnicama koje leče pacijente koji se bore sa opakom bolešću.

Zaljubio se u kolegicu Dženifer Sim, a iste godine kada je snimao naučno-fantastični bioskopski hit, par je čekao dete.

.

Njegova devojka je izgubila dete, devojčicu koju su planirali da nazovu Ava Arčer Sim-Rivs, u osmom mesecu trudnoće. Iako su se voleli, smrt deteta ih je udaljila te su prekinuli ljubavnu vezu. Nakon raskida su ostali u dobrim odnosima i videli su se i dan pre fatalne nesreće u kojoj je ona izgubila život.

Aprila 2001. godine Sim je išla na zabavu kod prijatelja Merlina Mensona. Kada se vraćala kući, bila je pod tolikim uticajem antidepresiva da se zaletela u tri automobila, a od jačine udarca izletela je iz svog džipa.

.

– Drugi su je vozili kući i nije mi jasno zbog čega se ona našla za volanom – branio se tada Menson.

Obožavaoci Kijanu Rivsa često pitaju kako se nosi sa svim tragedijama koje su ga zadesile, ali on ima odgovor.

– Ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni ne – kaže glumac, kog ćemo uskoro gledati u filmu “The Whole truth” pored Rene Zelveger, a sledeće godine u bisokope stiže i nastavak uspešnog akcionog trilera “Džon Vik”.

Izvor: Story