Kad sledeći put zaustite "uradio si to levom nogom", ugrizite se za jezik.

"Sram vas bilo. Strašno ste glupi i nezahvalni." Ovakva najava Tanje Vojtehovski, ovakva najava bilo kog voditelja u Srbiji iznervirala bi vas i naterala na salvu najgorih psovki koje imate u arsenalu. Ali ne i danas. Ne posle ove priče. Ne posle ispovesti Dejane Bačko. Devojke bez ruku. Devojke sa krilima. Sram vas bilo ako posle ove priče kažete "JA NE MOGU"!

.

Dejana Bačko, devojka bez ruku, a sa najlepšim osmehom na svetu. Devojka kojoj je majka govorila "Digni glavu, idi uvek napred". Bila je devojčica koja je krenula u školu zahvaljujući učiteljici. Jer roditelji njenih drugara nisu dozvoljavali deci da idu sa njom u razred. Dejanu Bačku je mama naučila da sve radi levom nogom. Tako da, kad zinete da nekoga iskritikujete rečenicom "uradio si ovo levom nogom", ujedite se za jezik. Jer Dejana Bačko sve radi levim stopalom. Ne može samo da zakopča pantalone i da namesti kosu. To za nju čine brat i mama.

Imala je pet godina kada je počela da uči da živi samostalno. Učila je da se obuče, da opere zube, da namesti krevet, obavlja kućne poslove. Dejana se oblači, šminka, jede, piše, živi... levom nogom. "To kako si ti stavila ajlajner levom nogom, ja ne bih uspela ni desnom rukom", rekla joj je Tanja.

I da znate, Dejana levom nogom obavlja većinu životnih potreba spretnije nego mi rukama. Kažu joj da ima lep nogopis. Duhovita je. Pametna. Lepa. Talentovana. Talentovana da živi i da u životu uživa.

.

Dejana Bačko je studentkinja Akademije umetnosti. Želi da bude slikarka. Na putu do priznate umetnice, Dejana je skrenula na savate boks, a posle je odlučila da trenira tekvondo. Pitali su je kako će. Rekla je: "Nogama". Cilj su joj Olimpijske igre u Tokiju. Probala je da igra fudbal i stoni tenis. Bila je fotomodel u Grčkoj.

.

Ovo je čudesna, inspirativna, poučna, dirljiva, snažna priča o devojci koja sve radi levim stopalom! Njena krila vode je do neslućenih visina. Nama, smrtnicima sa svim ekstremitetima, lenjima, mrzovoljnima, bez cilja, bez ambicije. Ako se sad ljutite, ljutite se. Nemojte ni slučajno da se pokrenete i da preuzmete život u svoje ruke. Nego nastavite da sve radite levom nogom. Ako vas nije sramota.

Dejana je veliki fan Novaka Đokovića. On joj je inspiracija na slikama i uzor. Tanja Vojtehovski je u to ime iznenadila Dejanu, prikazavši u emisiji Novakovu video poruku koju je prvi reket sveta snimio specijalno za Dejanu. Pogledajte šta joj je rekao!

.

Celu emisiju gledajte bez daha OVDE