Većina GRUDNJAKA na tržištu sadrži OTROVNU SUPSTANCU, smesta proverite da li i vaš...

Javljale su se žene sa jakim dokazima.

.

Na Internetu se od nedavno pojavljuju informacije kako donje rublje "Very Sexy Extreme Me" puš-ap Victoria's Secret štetno po zdravlje. Pre desetak godina podignuta je i tužba protiv ove američke firme u kojoj su se mušterije žalile na povrede hemikalijama koje sadrži to donje rublje.

Grudnjaci su preterano tretirani formaldehidom, a kompanija je dobila tužbu uz obrazloženje da je količina fomraldehida toliko niska da nikako ne može biti štetna po zdravlje žena.

Međutim, nedavno je urednica "Buzfeed" primetlila fleku na svojoj bluzi koja se vremenom povećavala, a kada je došla kući zatezala je grudnjak i iz njega je izašla supstanca slična ulju koja je skroz uništila njenu bluzu.

.

Pratite nas i na Viberu!

Krivac za to je tečni 'želasti' jastučić koji se stavlja u mnoge puš-ap grudnjake, a kako oni stare, postoji mogućnost da se jastučići 'izduvaju'.

Formaldehid je hemijski spoj metanal, a koristi se za dezinfekciju, proizvodnju lepka, veštačkih đubriva, eksploziva, oplemenjivanje tekstila i u kozmetičkoj industriji. Ima toksična svojstva koja mogu proizvesti osip, opekotine, alergije i smetnje tokom disanja. Zajedno sa vazduhom, formaldehid može stvoriti eksplozivnu mešavinu, zato na mnogim komadima odeće piše da ih je pre uporebne neophodno oprati.

Međutim, modna kompanija Victoria's Secret nije jedina koja u svojim linija koristi formaldehid. Njega posebno ima i u svim posteljinama i to u velikim količinama.

.

Izvor: miss7.24sata.hr