Skandal: Opet su to uradili, ovaj put četiri "Fajzera"

U Italiji ponovo došlo do greške u sistemu davanja vakcina protiv koronavirusa, kada je studentkinji iz Toskane dato četiri doze "Fajzerove" vakcine odjednom.

Ilustracija, foto: LookerStudio/Shutterstock
Ilustracija, foto: LookerStudio/Shutterstock
.

Prema rečima njene majke, ona je provela noć na posmatranju u bolnici. Devojka je, iako je popila više litara vode i dalje imala osećaj suvoće u ustima, pa je porodica zatražila dodatne testove, prenosi italijanska Republika.

Stanje devojke pratiće milanski Institut Mario Negri, kao i Karedji iz Firence koji će devojci raditi analize krvi svake nedelje.

Kako se navodi, dehidratacija je za virusologe nešto neočekivano, ali se nadaju da neće imati ozbiljnijih posledica.

Ono što je neobično, navodi list, jeste što će mlada žena, prema mišljenju virusologa, morati ponovo da se vakciniše, budući da odstupanje od preporučene doze poništava proizvodnju antitela.

"Drugu" dozu vakcine moraće da primi i još jedna devojka, takođe iz Italije kojoj su greškom ubrizgali čitavih šest doza "Fajzer" vakcije. Ona je time postala svetski fenomen jer nikada nikome do tada nije dato toliko doza odjednom.

Kompanija "Fajzer" u okviru svojih istraživanja sprovela je test i šta ako se nekom da više doza, ali tokom tog istraživanja date su četiri doze.

Izvor: Tanjug