Koja je najbolja dijeta na svetu?

Koja je najbolja dijeta koja će vam pomoći da izgubite kilograme i poboljšate svoje zdravlje? David L. Kac, osnivač Prevention Research Center, ima odgovor za vas.

.

Kac i njegov kolega Stefani Meler su uradili istraživanje, analiziranjem najpoznatije svetske ishrane: dijete koje uključuju nizak unos ugljenih hidrata, vegetarijansku ishranu, mešovito - izbalansiranu ishranu, vegansku ishranu i još mnogo toga.

Krajnji rezultat pokazuje da nijedna od ovih dijeta ne zaslužuje da bude krunisana kao najbolja vrsta ishrana na svetu. Istraživanja ne pokazuju da su ove dijete loše, ali one imaju i pozitivne i negativne strane. Osnovno pravilo kada je u pitanju dijeta je: više pravila - je više razloga da kažete "ne" toj vrsti ishrane. Ukoliko dijeta ima mnogo stroga pravila koja je zaista teško pratiti, onda morate da pokušate još jednu dijetu.

I Kac i Meller tvrde da je najbolja dijeta ona koji se sastoji od proizvoda koji dolaze iz prirode, ishrana bogata povrćem i voćem. Oni takođe savetuje ljude da prestanu da jedu prerađenu hranu ili prate određene stroge dijete. Samo izbalansirana, zdrava ishrana bogata voćem i povrćem može vam pomoći da izgubite težinu i poboljšate opšte zdravlje.

Izvor: zenskimagazin.rs